Прочитај ми чланак

Трифуновић писао посланицима СНС: Истакли сте се по гласању против лечења деце

0

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Сергеј Трифуновић предао је на писарници Скупштине Србије писмо за посланичку групу Српске напредне странке у којем наводи да су од парламента направили "циркус", а од "себе бескарактерне робове", али да су се "највише истакли" по томе што су, како је нагласио, одбијали предлоге закона опозиције који би помогли лечењу деце у иностранству, када нема начина да им се у Србији помогне.

„Могли сте да изгласате закон који би омогућио болесној деци да се лече тамо где за то постоје услови. Проценили сте да то није потребно, да новац треба трошити на друге ствари и одбили да гласате за тај закон“, рекао је Трифуновић испред зграде Скупштине, наводећи новинарима да посланицима истиче четворогодишњи мандат и да је „ред да сведемо рачуне“.

Он је рекао да би волео да су на Радио-телевизији Србије објаснили зашто су то урадили.

„Да нам кажете како то да за лечење деце нема пара. Али и да нам кажете за шта има, па бисмо сазнали и шта је то вредније од дечијих живота. Или је једини грех што такав предлог долази од опозиције па су деца колетарна штета“, рекао је Трифуновић.

Он их је, у писму, упитао да ли у њима „постоји ишта људско, што надилази порив за политичком комбинаториком“, да ли су „тог дана, када су гласали против закона тога да се деца лече у иностранству, погледали себе у огледалу и рекли ‘свака част мајсторе, урадио си праву ствар?“

„Да ли сте могли да погледате у очи своју децу и да им поносно кажете како су тата и мама гласали против закона о лечењу болесне деце. И још једно питање, шта је то толико вредно због чега сте пристали да престанете да постојите као људи“, упитао је Трифуновић.

Он је казао како се нада да ће његово писмо имати ефекта јер то су „народни посланици, које народ плаћа и послао их је да заступају народне интерересе, а деца су део народа“.

Образлажући зашто је данас предао писмо, Трифуновић је рекао да је данас светски Дан социјалне правде и да је у Скупштини седница Одбора за права детета.