Прочитај ми чланак

ТРИФУНОВИЋ: Дачић ме стално зове! ВУЧИЋ: Не љутим се, њихове комбинације

0

Председник ПСГ Сергеј Трифуновић изјавио је да има редовну комуникацију са шефом СПС Ивицом Дачићем. Дачић поручио: Трифуновић је лажљиви гад! А ево шта каже Александар Вучић, лидер СНС која је коалициони партнер Ивице Дачића.

Гостујући на телевизији Н1, лидер Покрета слободних грађана Србије Сергеј Трифуновић открио је да се чује и разговара са председником СПС и министром спољних послова Ивицом Дачићем. Трифуновић је казао да га шеф социјалиста зове буквално „због свега и свачега“.

Foto: Printscreen

”У задњем разговору са Ивицом Дачићем, пошто има обичај да ме зове због свега и свачега, обично кад га ја или Бранислав Трифуновић испљујемо на телевизији: „Па што опет, ми смо другари“.

„Ја му кажем „Дачићу, твоја партија се зове Социјалистичка партија Србије, то је било још док нисам ушао у политику, то је било пре годину и по дана, дакле левица. И ја сам сам за левицу Србије учинио сам више него ти и твоја партија последњих 25 година. Је ли то теби јасно? Он ми спусти слушалицу и од тада се више нисмо чули“, испричао је Трифуновић у емисији „360 степени“ на ТВ Н1.

Дачић: Трифуновић је један лажљиви гад!

Трифуновић је један лажљиви гад, који има задатак да ме напада и ствара раздор између мене и Вучића, рекао потпредседник Владе Ивица Дачић. „Док сам био на Савету безбедности УН и борио се за Србију, он је нашао да сходно да по као зна који пут напада СПС и мене. Па шта је причао пре недељу-две, да су му нудили паре да мене замени у Влади, мислећи да ћу ја да наседнем и да кренем да нападам Вучића. Сад хоће обрнуто да каже да ја са њим кокетирам против Вучића, кога је прошле недеље назвао говедом. Ја се са њим нисам чуо телефоном нити видео откад је почео да се бави политиком, значи више од две и по године. Што бих ја њега звао, који је он фактор да бих га звао? Он је изгубио разум“, рекао је он а преносе Новости.

Председник Србије И лидер СНС Александар Вучић је данас изјавио да се не љути ни на Трифуновића ни на Дачића.

„То су њихове комбинације. Једина мета смо увек ја или неко од људи из СНС. Имају право на своје политичко деловање. Ја дсам једии који не плаћа ниједан таблоид, ја сам једини човек који неће да плаћа рекет“, казао је он.

„Морамо да знамо да први пут кад будемо имали у мандатима 49 одсто, значи 43 одсто у гласовима, да не бисмо могли да формирамо владу, иако бисмо имали убедљиву победу, можда и три пута више гласова од другопласираног“, рекао је Вучић и додао да то за њега не би било изненађење.

То је, каже, говорио и пред прошле изборе, без озбира што су СНС и СПС тада четири године били у коалицији.

Подсетио је и да је СНС у коалицији са СПС зато што их је он позвао, иако није морао, јер су напредњаци имали довољно мандата да направе владу.

Вучић је приметио и да су напредњаци и он једина мета у таблоидима, иако постоје и „неупоредиво лакше мете“.

„Кад сте видели у медијима који су под директном Ђиласовом контролом да напађу неког другог сем мене или неког из СНС? Никад“, рекао је Вучић.

„Не очекујем ништа од СПС, увек ћемо да разговарамо нормално о сарадњи у будуцухности…не очекујем ништа ни од Трифуновића, ни од Ђиласа… Ја да некога молим да ме за нешто не напада, то је за мене испод части“, рекао је Вучић.

Он је истакао да му је савест чиста и да има много успеха и резултата, између осталог и путеве, веће плате, минималац, а истакао и да нема нове некретнине, нити је зарађивао на грбачи народа попут њих.

„И шта ћете са мном да радите? Да ме убијете? Свих заједно вас се не плашим. све заједно са Дачићем, зато што ми је савест чиста јер сам радио марљиво и вредно“, рекао је Вучић.