Прочитај ми чланак

Трифковић: СНС поново у сепаратистичкој влади ратног злочинца Рамуша Харадинаја

0

Данас су „Демократски савез Косова“ Исе Мустафе и „Алијанса за будућност Косова“ Рамуша Харадинаја, потписали споразум о формирању нове, сепаратистичке владе тзв. Косова.

Влада Аљбина Куртија, лидера „Самоопредељења“, срушена је после 7 недеља од њеног формирања, због размирица између „Демократског савеза Косова“ и „Самоопредељења“.

Иза тих сукоба крије се борба Аљбина Куртија и Хашима Тачија који са Александром Вучићем води преговоре о свеобухватном мировном споразуму који укључује и промену границе.

Ови преговори су се изместили из зоне утицаја Брисела због противљења Ангеле Меркел да дође до промене границе и прешли су под контролу Ричарда Гренела, координатора свих америчких тајних служби.

Курти је у вези са тим изјавио да владу Косова руше због споразума о размени територија који Тачи и Вућић желе да потпишу у Белој кући.

Овим споразумом Србија би се одрекла 15% своје историјске територије (Косово и Метохија) и дела југа Централне Србије, а заузврат би добила три села са Севера Косова. Такав договор би за Србију био историјска катастрофа несагледивих последица, а Вучић намерава да га „прода“ Србима као успех, говорећи како немамо ништа на Косову, а тиме смо добили нешто. Истина је да и по важећој Резолуцији 1244 и по важећем Уставу Републике Србије, Косово и Метохија припадају Србији. То што је Александар Вучић својом политиком пузајућег признавања предао контролу над КиМ Албанцима, не значи ништа ако су то нелегални потези.

На формирање нове владе тзв. Косова је пристала и такозвана „Српска листа“, експозитура Српске напредне странке на Косову и Метохији. Уколико би се таква влада формирала, то би било већ други пут да је Александар Вучић преко своје „Српске листе“ у коалицији са ратним злочинцем Харадинајем, за кога је својевремно говорио да је кољач српске деце, у шта нема сумње.

Александар Вучић се упорно труди да Српску листу прикаже као патриотску организацију која се бори за интересе Срба са КиМ као што и своју издајничку политику представља као борбу за интересе Србије.

Чињенице говоре сасвим супротно. Гласовима Српске листе, бивши командант терористичке Ослободилачке војске Косова, изабран је за председника такозваног независног Косова.

За улазак у претходну Владу са злочинцем Харадинајем, Српска листа је нудила аргументе како улази у Владу да би спречила формирање војске Косова.

Управо је за време колаборације Српске листе са Харадинајем формирана војска Косова, што је противно Резолуцији 1244 и Уставу Републике Србије. Александар Вучић као председник Србије не иступа против војске Косова, јер је пристао на њено формирање у оквиру договора са Тачијем.

Српска листа није изашла из Владе Рамуша Харадинаја због формирања војске Косова, нити је било који министар дао оставку због тога што нису спречили формирање војске. Напротив, они су наставили да легитимизују независност Косова, а сада видимо да опет намеравају да уђу у нову Владу. Српска листа није напустила институције независног Косова ни када су на КиМ хапсили директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића.

Коначно, Српска листа се отворено залаже за разграничење и легализовање косовске независности чак и ако је Горан Ракић, председник ове организације, истовремено и градоначелник Косовске Митровице. Он се као градоначелник директно залаже за то да град у коме је рођен прикључи независном Косову. Према плану Тачија и Вучића предвиђено је да Косовска Митровица буде дистрикт у оквиру независног Косова.

Српски покрет Двери поставља питање Александру Вучићу, Горану Ракићу и Српској листи, да ли заиста верују да ће моћи да избегну одговорност за кршење Устава Републике Србије и сепаратистичко деловање на страни Албанаца?