Прочитај ми чланак

Тражили поновну производњу трактора у Србији, напао их Сима Спасић (ВИДЕО)

0

Испред Министарства пољопривреде у Београду догодио се мањи инцидент када је Сима Спасић из Удружења породица косметских жртава поново покушао да омете најављену конференцију за новинаре Странке слободе и правде.

Спасић се непосредно пре почетка конференције потпредседника ССП Дејана Булатовића, појавио са транпарентом на којем је писало „Савез за Србију жели пучем да дође на власт“, као и са неколико табли са сликама жртава рата на Косову.

Уз повике преко мегафона „Савез за Србију је зло за Србију“, „Ђилас – корона“ и Никада нећете доћи на власт“, Спасић је покушао да спречи почетак конференције, на шта је реаговао Булатовић склонивши слике жртава и поцепавши транспарент о Савезу за Србију.

После краћег кошкања, Булатовић је онеспосовио мегафон, али је Спасић све до краја конференције узвикивао „Ђилас, УЧК, …“, а присутнима пожелео да сви „доживе његову судбину“.

Булатовић је на почетку конференције за новинаре истакао да је Сима Спасић слика режима у Србији као и да режим користи „болесног човека како би спречио опозицију да ишта каже“.

ССП тражи поновно покретање производње трактора у Србији

Подтпредседник Странке Слободе и Правде Дејан Булатовић и председник Синдиката „Слога“ Жељко Веселиновић најавили су данас испред Минстарства пољопривреде да ће тражити поновоно покретање индустрије мотора и трактора како би пољопривредници могли лакше да купе нове машине.

Они су испред Министарства пољопривреде оставили хладњак ИМТ-овог трактора 539 који је произвела индустрија мотора која више не функционише да би, како је речено „министар Бранислав Недимовић могао да види какве тракторе возе пољопривредници и са њима обрађују земљу“.

Булатовић је истакао да је гашењем фабрика ИМТ и ИМР добрим делом уништена српска пољопривреда и да је Србија некад извозила тракторе, а данас пољопривредници не могу да их купе док не добију субвенције које држава даје за тракторе који долазе из иностранства.

Веселиновић је подсетио да је ИМТ имао 15.000 радника и производио 780.000 трактора, док је ИМР запошљавао више од 20.000 људи и производио преко 100 хиљада трактора, те да се ти трактори и данас користе иако су стари и по 40 година.

Он је додао да је ова власт индустрију продала индијској компанији која данас производи своје тракторе и продаје даље.

„Тражимо да се поново покрену наше фабрике трактора како би наши пољопривредници могу да их набављају по приступачним ценама и да их држава субвенционише“, рекао је Веселиновић.

На конференцији за новинаре је речено и да су субвенције сточарима које је Министарство пољопривреде одобрило недавно, стигле прекасно, као и да за време короне није требало затварати пијаце, јер су многи пољопривредници због тога пропали.