Прочитај ми чланак

ТРАМП ОТКРИО: Вучић се са Хотијом грлио и љубио након споразума у Белој кући

0

Амерички председник Доналд Трамп на предизборном скупу у Мидлтауну, у Пенсилванији осврнуо се и на спроразум између Вучића и Хотија и оценио тај споразум као свој и успех САД.

Трамп је поручио да је тим докумантом спасено много живота и то навео, као разлог због кога је номинован за Нобелову награду за мир.

Како је поручио у обраћању бирачима које је објављено на Јутјубу, реч је о доприносу у постизању споразума између Београда и Приштине и између Уједињених Арапских Емирата и Израела.

“Они убијају једни друге много година, једноставно убијају једни друге, не слажу се”, казао је Трамп.

Додао је да је реч о неслагању попут неслагања између Палестинца и Израела, уз констатцију да су Београд и Приштина разликују по много чему, укључујући и религију.

“Ми смо трговали са обе стране, тако да имамо извесне моћи. Рекао сам им, слушајте, хајде да постигнемо договор, хајде да постигнемо економско примирје и опште примирје”, поручио је Трамп у Пенсилванији са бирачима поделио и свој утисак о реакцији у његовој канцеларији после потписивања споразума између представника Приштине и Београда.

“Они су се грлили, била је то дивна ствар да се види, спасили смо много живота”, поручио је Трамп.

Ово није први пут да Трамп својим гласачима говори о састанку у Белој Кући, као што није први пут да тврди да се Срби и Албанци и даље “масовно убијају”.

Да подсетимо “споразум”, одосно писмо о намерама потписано је у Вашингтону почетком септембра, и поред економских тачака у њему се нашла и тачка о сељењу амбасаде Србије у Јерусалим.

На припремним састанцима уочи потписивања споразума, према речима председника Србије било је бурно, јер је на папир стављена и сад већ фамозна “тачка 10” у којој се наводи да се “обе стране обавезују се на међусобно признање и заштиту етничких мањина и реституцију имовине, решавање статуса лица без држављанства и пристају на отварање канцеларија задужених за заштиту и годишње извештавање о правима мањина”. Ова тачка није се нашла у финалној верзији документа.

Говорећи о документу Вучић је по потписивању рекао да грађани Србије могу да одахну, јер неће бити признања Косова.

“Ми смо направили билатерални споразум са Сједињеним Америчким Државама. Не трилатерални. Трећа страна није призната, што је за нас веома важно”, рекао је Вучић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!