Прочитај ми чланак

„Трамп ће скинути Додика са црне листе“

0

"Стављање председника Републике Српске Милорада Додика на црну листу јесте очајнички потез одлазеће америчке администрације. С обзиром да је нова администрација до сада показала добру вољу, можемо очекивати да он буде скинут са те листе", каже за "Спутњик" саветник председника Српске Александар Врањеш.

© Tanjug/ Раде Прелић

© Tanjug/ Раде Прелић

„Стављање председника Републике Српске Милорада Додика на црну листу јесте очајнички потез одлазеће америчке администрације. С обзиром да је нова администрација до сада показала добру вољу, можемо очекивати да он буде скинут са те листе“, каже за „Спутњик“ саветник председника Српске Александар Врањеш.

Врањеш тврди да ће овакав потез одлазеће администрације САД само учврстити намеру Додика да уложи додатне напоре да са новом Трамповом администрацијом изгради добре и квалитетне односе. Он додаје да је увођење санкција је одмазда Стејт департмента, јер је председник РС одбио захтеве Хојт Лија које је саопштио Додику у недавном телефонском разговору.

Према Врањешовим речима, треба узети у обзир да је одлазећа администрација незадовољна и што је Трампов транзициони тим показао велико разумевање према Републици Српској, почевши од тога да су позвали председника Додика на инаугурацију, до тога да су отворени за разговоре у правцу побољшања односа.

– Дефинитивно можемо очекивати да се председник Додик скине са листе, тако да на крају, то није никаква катастрофа ни по председника Додика, ни по Републику Српску – закључује Врањеш.