Прочитај ми чланак

ТРАЈКОВИЋ: Од када је Вучић на власти, Срби се плаше Срба

0

Председница невладине организације Европски покрет с КиМ Рада Трајковић је, на шестом по реду протесту у Београду, поручила Вучићу: Ако признајеш правни систем Косова, изручи Милана Радоичића Приштини, не прави од Београда сигурну кућу за криминалце. Ми тражимо да се Срби не плаше Срба, а од када је Вучић на власти, ми се плашимо Срба, навела је.

Рада Трајковић је, говорећи о убиству Оливера Ивановића, рекла да је „туга у нама“. Прво кад се Милошевић појавио, морао је да покори Србе с Косова, и Вучић, да би се исто устоличио, покорио је Србе с Косова, рекла је Трајковићева.

Foto: N1 (Arhiva)

– Убили су нам Оливера, најбољег међу нама… Мислили су да смрт Оливера треба да промовише немогућност живота Срба и Албанаца, да разграничење буде будућност… Он им је и мртав показао, јер су изашли и комшије Албанци да га испрате на последњи пут, жалили су свог комшију, и тако је план Вучића и Тачија постао план неостварив – додала је.

Оценила је да Вучић има компромис са свима, са Тачијем, Харадинајем, осим са поштеним народом. Тај компромис је противан Уставу Србије, Резолуцији 1244, противан је паметним људима, то је компромис издаје, истакла је Трајковићева.

– Милошевић је на Газиместану најавио реконструкцију унутрашњих граница Југославије, платили смо је убијањем, етничким чишћењем, смрћу и несрећама. Вучић најављује разграничење, као регионално уређење Балкана – са новим исељавањем, са новом несрећом, са новим убијањем – рекла је Трајковићева.

Она је додала да је Вучић признао правни систем Косова, потписао то, али да га не признаје једино, како је рекла, за мафијаше. Трајковићева каже да је Вучић у Београду увео „полиграф правду“ за Милана Радоичића, који је осумњичен да је умешан у убиство Оливера Ивановића. Ако признајеш правни систем Косова, изручи Милана Радоичића Приштини, не криј га по Београду, не прави од Београда сигурну кућу за криминалце и мафију, додала је Трајковић.

– Не тражимо ми Срби много. Ми тражимо да се Срби не плаше Срба. А од када је Вучић на власти, ми се плашимо Срба – казала је Трајковић.

„Овде шетамо различитих идеја. Једни воле Русе и несрећни су што (руски председник Владимир) Путин доноси орден за таквог човека. Шетају и они који поштују Америку, али несрећни су што је (амерички председник Доналд) Трамп послао писмо Вучићу, јер знамо да је тај исти Вучић, из Скупштине Србије, организовао навијаче да пале америчку амбасаду… Овде су и они који воле ЕУ, али и они не прихватају да Вучића и даље вреднују, јер једно је обећавао (немачкој канцеларки) Меркеловој, а друго јој је радио иза леђа…“

Овде сам да вам кажем да је владика Теодосије, чувар Срба на Косову, доживео да Српска листа забрани долазак у цркве за време божићних празника, навела је Трајковићева.

– Овде смо због различитих идеја и шетамо из различитих мотива, али сви волимо Србију, и шетамо за добро Србије, а нема добра Србије док не оде Вучић – додала је уз оцену да „он пада и да ће пасти брзо“.

– За Србију демократску, за Србију поштену, за Србију какву смо заслужили. Хвала вам свима – казала је Трајковић окупљенима на шестом протесту под називом „Један од пет милиона“.

                          ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!