Прочитај ми чланак

ТРАГИКОМИЧНО Брнаба: Власт је много урадила за ж.средину, протестанти је загађују!

0

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да није "фер да они који нису ништа урадили на заштити животне средине" критикују ову власт која је "много урадила" у тој области, наводећи да припрема материјал како би поднела извештај грађанима да их са тим боље упозна.

„Ми смо први почели да решавамо проблеме за животном средином који су се нагомилали 60 или 70 година. То је црно на бело. Они нису ништа урадили, нула“, рекла је Брнабић за ТВ Пинк.

Она је рекла да је међу учесницима протеста значајан број људи који су заиста искрено забринути за животну средину, али да власт очито „није добро комуницирала са њима како би им представила шта је све урадила“, а изнела је и примедбу да „медији не воле да обавештавају о позитивним стварима“.

„Влада Александра Вучића је прва направила правни оквир за обновљиве изворе енергије. Када видите Драгана Ђиласа данас на улици, Маринику Тепић, Борка Стефановића, Вука Јеремића нисмо видели, али јесмо неке из његове странке, Небојшу Зеленовића, не помињем сада (Александра Јовановића) Ћуту јер није био у политици, али сви ови други људи су били у политици преко десет година. Нико од њих није донео правни оквир који се тицао обновљивих извора енергије, већ Вучић“, навела је Брнабић.

Она је рекла да „Крени-промени“ финансира Рокфелер фондација као и да тако нешто чине и многе друге фондације из иностранства, а како је додала она „не жели да верује да било ко може да помисли да је Рокфелер фондацији више стало до заштите животне средине него њој, Вучићу или било коме из ове власти“.

„Много ту ствари има које долазе из иностранства, без икакве сумње. Ја никад нећу неког назвати страним плаћеником или било како јер мислим да је то ствар наше прошлости и да је ружно, не доприноси политичкој култури и политичком дијалогу. Али имате много новца који долази из иностранстава за једну или другу ствар“, рекла је Брнабић.

Говорећи о протестима, она је да се возилима блокира и заустави саобраћај, али да „нико не седи у колима и смрзава се, већ свима раде мотори“.

„Сви ти аутомобили загађују ваздух два или три сата колико се тамо направи гужва. Ми гледамо како да урадимо већу електронску наплату како се аутомобили не би заустављали на наплатним рампама а имате еколошке протесте који зауставе саобраћај и имамо те издувне гасове два, три сата дуже. То не могу бити еколошки протести“, рекла је Брнабић.