Прочитај ми чланак

Трагично преминуо син политичарке Санде Рашковић Ивић

0

Син политичарке Санде Рашковић Ивић трагично је преминуо јутрос у Београду. Према сазнањима, младић је студирао филозофију.

Према првим информацијама, Хитна помоћ је приликом доласка на терен могла само да констатује смрт.

У међувремену се огласило Више јавно тужилаштво, које је навело, које заједно са припадницима Министарства унутрашњих послова спроводи поступак поводом смрти Ј.И.(24), који је јутрос пронађен мртав у Улици 27.март, испред зграде у којој је становао.

Према првим информацијама ради се о самоубиству, каже за Тањуг Виши јавни тужилац Ненад Стефановић. Он појашњава да је на лицу места полиција обавила увиђај, те да нису уочени трагови насиља, нити преметачине у стану у којој је преминули младић боравио.

Више јавно тужилаштво у Београду наложило је обдукцију и обављање токсиколошких анализа.

Стефановић истиче да ће МУП и ВЈТ предузети и друге радње у циљу расветљавања свих чињеница и околности у вези са предметним догађајем о чему ће јавност бити благовремено информисана.

Према наводима медија, младић је наводно скочио кроз прозор са петог спрата зграде у Улици 27. марта“. Ј. И. је, како се још наводи, студирао филозофију.

Медији спекулишу да је Ј. И. наводно пре два месеца такође покушао суицид.

Иначе, Санда Рашковић Ивић је некадашња председница Демократске странке Србије (ДСС) и актуелна потпредседница Народне странке.

Санда Рашковић Ивић је психијатар, психотерапеут и бивша народна посланица. Била је комесарка за избеглице, председница Координационог центра за Косово и Метохију.

Специјалистички испит из психијатрије положила 1986. године, последипломске студије из психотерапије 1989, а 1993. године докторирала је на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Аутор је многих стручних радова из области психијатрије и психотерапије. Учествовала је на многим конгресима и симпозијумима у земљи и иностранству. Члан је Светског удружења психотерапеута, Српског лекарског друштва и хуманитарне организације Жене помажу женама.