Прочитај ми чланак

„ТОМОВАЧА“ Помозите председнику Србије да скупи што више шљива и направи ракију

0

Помози му да сакупи што више шљива и направи ракију, користи Томину верну чутуру како би одбијао непријатељске маневре, сакупи бар 15 шљива и онда је време за "Томовачу"....

YlSktkpTURBXy8wMDRmNzIzOTAxYmYzY2ZiNmM3OWMyOGI4YmMyMzJjMS5wbmeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Помози му да сакупи што више шљива и направи ракију, користи Томину верну чутуру како би одбијао непријатељске маневре, сакупи бар 15 шљива и онда је време за „Томовачу“….

Ово је упутство за играње нове игрице за мобилне телефоне, чији је главни лик председник Србије Томислав Николић, и која је добила назив по његовој надалеко чувеној ракији „Томовачи“.

Тако ће они који пожеле да је играју, бити позвани да помогну председнику да сакупи што више шљива, наравно и казан за печење ракије, и то све на путу ка његовом имању у Бајчетини код Крагујевца.

furktkpTURBXy9lYWVhMzNlM2VlMjA0ZmYxZTA1MDM0OTg4ZjIxZWZjNS5wbmeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Актуелни председник Србије у игрици је обучен у народну ношњу, и са шајкачом на глави и чутуром у руци трчи по ливади и наилази на бројне препреке, које играчи треба да му помогну да премости.

Занимљиви су и савети, који корисницима помажу да савладају ову „авантуру“, па се између осталог наводи да „е „хеликоптер покварио, џипери су се задржали у Зајечару, па се Тома запутио кроз шљивике и ливаде“.

И музичка подлога је прилагођена амбијенту, тако да се у позадини чује народна музика али и коло, док председник скупља „појене“, и брани се од пенушавих кригли са пивом.

P0AktkpTURBXy9iZjFlOGI2NzBiNWFlOWYzZThmYzQ2MDNlNGQ1ZWZkNy5wbmeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Међутим, он није усамљен у тој борби јер има могућност да сакупи и понеку боровницу, и тако призове у помоћ још неког јунака. Једна варијанта је певач народне музике Бора Дрљача.

pqIktkpTURBXy9iZTIzOTY3MWFkNWZhZDRlNmYyMTRlNjVkN2FmODRlMi5wbmeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Међутим, то није све јер, када у походе крене са још једним ликом из игрице, Николић добија штит у облику чокања и постаје неуништив, а читав тај поход прати песма Митра Мирића „Не може нам нико ништа“.

7bOktkpTURBXy9hYWQ1ODFhNDFiMzZmZDk4MjRlOWM4ZmY3MjZhYzVkOS5wbmeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

За оне који освоје највише „појена“ у игрици награде су разноврсне, а заправо се ради о врло специјалним оделима „Тома диплома“, „Тома гробар“ или „Тома бин шљива“. Међу њима је и позадина Београда на води, или пак избор различите фолк музике и појављивање певача Митра Мирића.

CrvktkpTURBXy9iOTIxYzg2ZGQwMWRjMjdmOTIyMDBhODRiYzY2OTAzZi5wbmeTlQLNAxQAwsOVAs0B1gDCw5UH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzFkNzRjYjQxNzA1OTUwNDM2NjI5Y2FiZDYwNmY1MGY2LnBuZwfCAA

Постоје и утешне награде. Тачније, ако играч направи грешку па јунак настрада, појавиће се слика председника који изговара утешну реченицу: Ви сте се борили најбоље што можете, а то је било много боље од многих од вас.

Ову, у најмању руку нејасну реченицу Николић је упитио српским спортистима приликом дочека са Олимпијских игара.

Игрицу „Томовача“ до сада је преузело више од 30.000 корисника, од којих је добила јако добре оцене. Међутим, има и замерки, а главна је та што се у њој не појављује суприга председника Николића, Драгица.

Аутор игрице, иначе средњошколац из Крагујевца“, каже за лист „Данас“ да је „Драгица у приватној цркви у Бајчетини и не може да дође“. Каже и да је на идеју да направи ову игрицу дошао док је брао шљиве, и да је хтео да насмеје Блканце којима је ракија омиљено пиће, док је председник, по његовом виђењу, највећи љубитељ ракије у овом делу света.