Прочитај ми чланак

„Томислав Николић да се исели из виле на Дедињу и подржи раднике Фијата“

0

Сидникат "Слога" је данас позвао бившег председника Србије и СНС-а Томислава Николића "да напусти луксуз председничке резиденције у Ужичкој 23 на Дедињу, изнајми стан о свом трошку у Београду или се врати у породичну кућу у Бајчетини и на тај начин се солидарише са радницима крагујевачког Фијата којима откази висе над главом након најаве затварања фабрике".

„Упркос томе што већ пет година није председник државе, Николић и даље раскалашно о трошку државе живи у вили на Дедињу, на терету све сиромашнијих пореских обвезника Србије, у које спадају и радници Фијата из Крагујевца одакле је и сам Николић потекао и политички се уздигао до места председника Србије“, наводи се у саопштењу синдиката.

Истакнуто је да Николић, као бивши председник државе, има право на одређене привилегије, новчану накнаду, канцеларију, саветника и секретара, службени аутомобил са возачем и обезбеђење, али само годину дана по престанку мандата или дуже уколико се оцени да је то оправдано.

„Шта је то толико оправдано да и даље уживате привилегије боравка у председничкој вили на Дедињу, пет година након Вашег престанка мандата, кријући се иза Канцеларије за сарадњу са Русијом и Кином, а да јавност заправо готово ништа не зна шта конкретно радите и који су Вам резултати?“, запитала је „Слога“.

Најављено је да ће тај синдикат, преко свог народног посланика, председника „Слоге“ Жељка Веселиновића, после конституисања новог сазива Скупштине Србије, затражити подршку парламента и јавности за исељење Николића из „председничке палате“.