Прочитај ми чланак

Тодоров (ОСЛОБОЂЕЊЕ): Зашто још увек не знамо истину о паду хеликоптера?

0

Пуковник у пензији Јанко Тодоров, један од оснивача покрета Ослобођење и председник Савета безбедности и одбране покрета Ослобођење данас је у саопштењу поставио питање зашто јавност Србије још увек не зна праву и праву истину о паду хеликоптера и смрти 7 особа.

Пад транспортног војног хеликоптера Ми-17, у коме је трагично страдало седам особа, међу којима је и петодневна беба, ни шест година касније не престаје да интересује јавност о главном питању – зашто не знамо истину?


Јанко Тодоров каже да није нормално да се ни после шест година не зна истина. Нико није кажњен, наводно, обдукције су показале да је посада хеликоптера била у алкохолисаном стању и да су они криви за несрећу. Међутим, сумњам, као и велики део јавности да је то намештена прича, како би се сакрила одговорност других, од ланца командовања, који није испоштован, до многих других детаља који нису испитани, каже у саопштењу Јанко Тодоров.

Пуковник Тодоров додаје да мисли, да док је ове власти, ова хеликоптерска несрећа никада неће бити испитана. Када се промени власт мора од почетка до краја да се расветли трагедија и да
наредбодавци и прави кривци буду у складу са законом Републике Србије, закључује Тодоров.

Подсетимо, у паду војног хеликоптера погинули су: мајор Омер Мехић, капетан Милован Ђукарић, механичари заставници Небојша Драјић и Иван Миладиновић, лекар новопазарске болнице Џевад Љајић и његов колега анестетичар Мирослав Веселиновић, као и петодневна беба из новопазарске породице Адемовић.