Прочитај ми чланак

ТО ЈЕ ТА ЕКИПА Додик: Позивам пријатеље Ердогана и Вучића

0

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је, после састанка чланова Председништва са турским председником Реџепом Тајипом Ердоганом, да Република Српска не прихвата наметнута решења и да се залаже за унутрашњи дијалог уз позивање пријатеља који имају ауторитет и да би у то укључио председника Србије Александра Вучића и Турске Ердогана.

Додик је истакао да више верује сарадњи са Ердоганом (данас се клањао на Алијином гробу) него, како је навео, неким пропалим настојањима да се наметну решења.

„Верујем, да је Турска била више укључена у причу о високом представнику, да се оваква лакрдија са именовањем не би десила“, истакао је Додик.

Он је додао да је уверен да Ердоган разуме ситуацију, јер се, како каже, показао као човек који слуша све стране у БиХ, пренео је РТРС.

Ердоган је дошао у Сарајево поводом свадбе ћерке Бакира Изетбеговића, прво је посетио гроб Алије Изетбеговића, а потом шетао Башчаршијом и констатовао да треба да буде у БиХ што више џамија, да оне морају да буду центар Босне и да сви ту воде своју децу, укључујући и оне који нису муслимани.

Додик је, такође, изразио наду да ће врло брзо доћи до разговора о детаљима у вези са изградњом ауто-пута Сарајево-Београд.

„То је велики, историјски, инфраструктурни пројекат и резултат воље и жеље председника Ердогана да подржи развој и повезивање на Балкану“, рекао је Додик.