Прочитај ми чланак

Тигар од папира, огавни Вучић: Никад нећу носити панцир, шта се тресеш од страха

0

„Појавиће се нови подаци, имамо нове пакете са телефона скинуте“, рекао је председник Александар Вучић коментаришући наводе сведока сарадника Срђана Лалића да је група Вељка Беливука планирала атентат на њега.

Он је истакао да службе имају податке ко је требало да учествује у извршењу и првог и следећег планираног атентанта.

„Нису наше службе могле да измишљају нешто. Појавиће се нови подаци, имамо нове пакете са телефона скинуте. Почињу да говоре о убиству и нападу на мене, сад имамо потврде и знамо ко је све у тим причама учествовао. Ко је требало да учествује у извршењу и у првом покушаку и у следећем покушају“, рекао је Вучић на конференцији за медије, а преноси Н1.

Подсећамо, јуче је у Специјалном суду у Београду настављен претрес у случају клана Вељка Беливука, а сведок-окривљени Срђан Лалић је приликом изношења својих сазнања истакао да је у оптицају био и атентат на председника Србије Александра Вучића.

„Звицер је обезбедио око 5 милиона евра и логистичку и другу помоћ делу служби за подешавање политичке климе за довођење на власт некога ко би био подобан и радио у интересу клана. Спровођење је било у току, пре свега деловање путем друштвеним мрежа. Као највећу претњу су видели председника после објаве рата мафији у којој су се препознали и ту је било помена и о атентату као крајњем решењу“, навео је Лалић у свом обраћању.

Вучић је рекао да су тог дана због великог простора на којем се налазио били ангажовани сви снајперисти и специјалци које имамо, а да је одбио да носи панцир.

„Ја сам се у том тренутку окренуо према (Александру) Вулину, пре него што сам кренуо ка говорници, и питао га: ‚шта ти је, шта се ти тресеш од страха‘“, испричао је Вучић.

Додао је да је то питање поставио у шали јер је Вулин одговоран човек, а да он сам није хтео ни панцир да носи.