Прочитај ми чланак

ТЕША ТЕШАНОВИЋ Вучић ће да призна независно Косово. Подржавам концерт НЕМА ПРЕДАЈЕ

0

„Ако проблем нећемо да оставимо поколењима, онда очекујем потписивање правно обавезујућег споразума“ .

„Ако проблем нећемо да оставимо поколењима, онда очекујем потписивање правно обавезујућег споразума“

„Председник Вучић, који је те разговоре и покренуо, недавно је јавно издвојио предлог који је представио професор уставног права Владан Кутлешић.

– Изненађен сам оним што је говорио. Да смо имали те памети пре 10, 15 или 20 година, можда би неке ствари биле другачије – рекао је Вучић.“

„Професор Владан Кутлешић предлаже реалну унију независних држава Србије и Косова, које би ипак остале међусобно повезане…..“

Александар Вучић по свим показатељима планира ове године да призна независност „Косова“ потписујући са Косовом правно обавезујући споразум, којим би се коначно ставила тачка на питање Косовске независности. Правно обавезујући споразум је практично мировни споразум између Србије и „Косова“ као двеју независних република, и после тога, би смо могли да расправљамо само о политици односа између две државе.

Један посебно опасан параграф тог споразума ће бити обавезивање Србије да неће активно да спречава чланство Косова у међународним организацијама, што отвара пут Косову за улазак у УН. Оно што се спрема је највећа издаја у историји српског народа, и лично сам става да српски народ ово не сме да прећути, и да морамо свим средствима да изразимо отпор издаји.

Јако ми је жао што се данас патриоте не чују, што смо постали јако пасивни као народ, што се оглашавамо само у фејсбук и твитер расправама, а нема нас на улицама. Други велики проблем је што је део националиста купљен од стране режима Александра Вучића, и за пристојне апанаже замајавају народ са причама о државним ударима, тероризму, намерама да Запад руши Вучића…

Такви су данас нажалост по нас погубнији и од Албанаца и страног фактора. Али да не трошим ваше време на њих, нису вреди. Сматрам лично да би српски народ требао да се организује и спречи издају Косова, и самим тиме подржавам свакога ко из поштених патриотских разлога хоће да пружи отпор.

Када дође будућа издаја Косова, не смемо се више делити на ове и оне, морамо сви заједно да устанемо у одбрану суверенитета Републике Србије. Мој пријатељ Дамњан Кнежевић, кога лично знам као врло поштеног човека, у сарадњи са још неким момцима, организује протестни концерт против издаје Косова и Метохије.

 

У разговору са тим момцима сам се лично уверио да немају намеру да излазе на било какве изборе нити да праве неку страначку организацију, већ само да на дан годишњице независности Косова, пошаљу јасну поруку да се српски народ не одриће своје колевке.

Лично ћу бити присутан да подржим тај концерт и тиме помогнем. Надам се да ће у наредном периоду следити још неке акције, организоване било од стране наведених људи или других националистичких група.

Свакако време је да се српски националисти поново активирају.

НЕМА ПРЕДАЈЕ: Велики протестни концерт за очување Космета – Не дамо им у УН!

Млади у Београду и Србији чувају у срцу Косово и Метохију и неће дозволити политичарима да дигну руке од српске колевке!

Ово ће бити порука великог протестног концерта, који ће се одржати 17. фебруара на Тргу Републике у Београду.

Поводом 10 година од проглашења независности „Косова“ од стране шиптарских власти, а уз подршку међународне заједнице и најаве појединих државних званичника о спремности да дају „Косову“ столицу у УН, организује се протестни концерт „Нема предаје“, чији је медијски покровитељ портал „Србин инфо“.

На концерту ће наступати извођачи изворне, народне и реп музике. Наступаће репери Анкл Џо, Худи Серб, Форти и ДТ Кру.

Концерт ће одржати 17. фебруара, када се навршава десет година од како су албански сепаратисти и екстремисти у Приштини уз помоћ представника неколико западних сила прогласили независност Косова и Метохије и одвајање од Србије. 

Овај акт је у супротности са међународним правом, Резолуцијом СБ УН 1244, Уставом Србије и многим другим нормама и обичајима на којима се темељи функционисање савремених држава и међународног поретка. Он се темељи на насиљу, ратним злочинима и војној агресији из 1999. године. 

Ипак, ситуација у свету се мења. Утицај Запада слаби, а наши пријатељи и савезници – Русија и Кина, постају све утицајнији и моћнији. Важно је да будемо мудри, стрпљиви, храбри и истрајни у деловању за очување наше свете земље.

Зато вас позивамо да се придружите организацији Државотворног сабора – 17. фебруара 2018. у 18 сати на Тргу Републике у Београду и да нас тог дана буде што више, како бисмо послали јасну слику у свет – да поред прославе лажне независности у Приштини, постоји и друга страна медаље, односно да српски народ и Србија не пристају и никад неће пристати на отцепљење јужне покрајине.

Такође, Београђани и млади ће на концерту, с почетком од 20:00 послати јасну поруку свим политичарима у Србији да не пристају ни на тихо и прећутно дозвољавање Косову да постане члан међународних установа!

Недавно смо били сведоци да су милиони Грка изашли на улице у намери да се чује њихов глас у преговорима о имену Бивше југословенске републике Македоније.

Нама отимају четвртину територије, убијају сународнике и уништавају светиње. Дигнимо глас! Сви су добродошли, без обзира на то којој политичкој опцији припадају.