Прочитај ми чланак

Тепић: Вучићу желимо најбоље здравље да би могао да одговара за сва зла… (ВИДЕО)

0

Данас су Мариника Тепић, Дејан Булатовић и Борко Стефановић из Странке слободе и правде посетили Смедерево и том приликом разговарали са окупљеним грађанима.

„У Смедереву данас владају људи који никада нису бирани у Смедереву, а да апсурд буде већи и Владом Србије влада Ана Брнабић која никада нигде није бирана, нико никада и ни на једним изборима није за ту особу гласао, али зато нема никакв проблем да пљачка и вређа грађане”, рекла је Мариника Тепић.

Тепићева је подсетила да је аерозагађење у Смедереву једно од основних проблема тог места.
„Овде смо подржали еколошки протест прошле године у походу на правду, на здравље, на здраво одрастање, на дуг живот пензионера, јер отрови у ваздуху нападају све, и децу власти и децу опозиције. Али не дозволите да вас плаше тиме да ће сутра Мариника или Драган доћи у Смедерево да затворе Железару, узму вам од уста, затварају фабрике, не, те измишљотине служе само томе да прикрију своју кривицу колико вас трују. А то је оно што ми нећемо допустити. Да, свако да ради и да инвестира, али не тако да трује и убија људе, већ да мора да се држи еколошких стандарда, али и плата достојних човека, а не да људи једва преживљавају”, објаснила је потпредседница ССП.
Она је навела да људи, системски осиромашени док се партија и братија богате, поново купују хлеб и млеко на црту као ‘90-их: “Права слика ми је увек једна ситуација када сам у једној продавници пријавила отворену кесу беби-пелена мислећи да је неко крао пелене, што је већ само по себи страшно. Међутим, није. Тада су ми објаснили да је кеса отворена, јер продају пелене на комад! Родитељи немају за цео пакет. Замислите то понижење, тугу, несрећу родитеља који не могу да купе пакет пелена колико нам добро иде”, казала је Тепић.

“А за сво то време, власт вам се смеје у лице, пљачка, задужује, али и шпијунира. Сада чујемо да је државни ЕПС плаћао опрему и технологију за прислушкивање људи, али зато није наплаћивао абнормалну потрошњу струје у Јовањици, највећој фабрици дроге у Европи. Откривали смо и да је ЕПС давао и милионе евра брату Ане Брнабић, али зато вама дође да исече струју ако не платите рачун две хиљаде динара. Вама се кваре фрижидери и бојлери, не можете да оперете децу ако немате пара или сте без посла, али зато за Јовањицу и Брнабиће има. А на све то Александар Вучић каже да неће бити поскупљења струје – до априла, односно до избора. И ко је онда Шеф у ЕПС-у?! Зар било ко верује да је то неспособни печењар Милорад Грчић, а Вучић се бави чак и ценом струје”, закључила је Мариника Тепић.