Прочитај ми чланак

Тепић: Води рачуна шта радиш, имаћеш посла са Вучићевим кумом Петровићем! (ВИДЕО)

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић одржала је конференцију за новинаре на тему "Кум није дугме ни кад људима руши куће", која се односила на послове Вучићевог кума Николе Петровића.

– Не знам шта ће то шокантно Александар Вучић сутра да обзнани јавности, али ово што гледате на монитору је нешто најшокантније што сам ја видела у последње време, а то је потпуно уништавање имања и бе куће човека из Прибоја који се одважио да нам се обрати и замолио да јавност Србије упознамо са овим његовим проблемом. он се зове Мирко Ружић. Као што знате, у Србији је одувек била светиња кућа и имање, и тако и треба да остане. Као што сви добро знате, откако је СНС узурпирала нашу државу, то више није случај. У својој вечитој глади, жеђи и похлепи за новцем из буџета, министарстава, државних предузећа, дошли смо до тога да сада више нису заштићена ни породична имања – рекла је Тепић, и додала:


– Невоља која је задесила Мирка Ружића, тако да он једва може да приђе имању, последица је изградње мини хидроелектране Рековићи. Верујем да вам је свима јасно ко стоји иза ове мини хидроелектране, и да је човек страдао са свим што је у животу зарадио, само зато што су безобзирни људи који су уништили све правдали себе заштитом првог кума Србије Николе Петровића. Ову минихроелектрану формално гради фирма Хидропан Драгана Клисуре, који је партнер Николе Петровића. Међутим, невоље су Ружић кренуле од почетка, иако је човек непрестано показивао на то, и уместо санирања штете и обештећења, као што су били дужни по закону, господин Ружић ми је рекао да се појавио адвокат у име фирме и који му је тада рекао да „води рачуна шта ради, јер је то централа Вучићевог кума“, и да никако не тужи ако не жели да има проблеме – рекла је она.

Како је Тепић додала, услед даљих радова, да трагедија буде већа треба да се види „како се утиче и на ЕПС“, као и колико је велика моћ ових инвеститора.

– Они су каблове високонапонске спустили на земљу. Ви се добро сећате да у Савамали није био могућ извештај са лица места, јер нико није хтео да пролази поред каблова, јер је то било минско поље. Дакле, ових каблови су усред малињака Мирка Ружића сада, он и чак сам да жели, не може да санира сопствену штету, јер неко и преко ЕПС-а може да утиче на то. Мирко Ружић се обратио надлежнима верујући на институције, инспекцији, инспектор је изашао на терен, али, уместо да кривцима наложи санирање штете, он је навео „да постоји реална опасност од погоршаја ситуације због непредвидивости клизишта, па ће донети решење о забрани коришћења објеката“. Инспектор, у име државе забрањује човеку да живи у својој сопственој кући, зато што му је штету направио неко ко се склања иза леђа Николе Петровића, а господин Ружић треба да се исели из своје рођене куће – рекла је Тепић, и питала колико још Мирка Ружића има у Србији?

Она је рекла и да је власник фирме Драган Клисура у једном тренутку Ружићу обећао обештећење, али од тога ништа није било.

– Ружић је поднео тужбу, која од новембра стоји на писарници. Обратио се и заштитнику грађана, али и он и даље ћути. Ја са овог места постављам јавно питање Александру Вучићу, зашто не зна шта се дешава Мирку Ружићу у Прибоју? То је оно што треба да ради председник Србије. Апелујем на све грађане да нам се јаве, јер ћемо у њихово име износити ове људске приче – рекла је потпредседница Странке слободе и правде.