Прочитај ми чланак

Тепић: Пуцано на радника ЕПС који је открио аферу о прислушкивању

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је да је на недавно смењеног председника Синдиката радника ЕПС-а, Милана Ђорђевића Ђокина, пуцано прошле недеље уочи протеста у Аранђеловцу. Ђорђевић је, иначе, отворио аферу о прислушкивању у ЕПС-у и набавци технике за тајно прислушкивање људи.

Тепић се у отвореном писму обратила председнику Александру Вучићу, а које објављујемо у целости:

„Са својим неистомишљеницима до сада сте се обрачунавали медијски, а сада се почело и оружјем.

Након што је недавно смењени председник Синдиката радника ЕПС-а Милан Ђорђевић Ђокин отворио аферу о прислушкивању у ЕПС-у и набавци технике за тајно прислушкивање људи, на Ђокина је пуцано у Аранђеловцу са два метка упозорења дан уочи протеста који је одржао са радницима прошле недеље.

Пуцали су на вашег дојучерашњег саборца, а неко је забранио припадницима Управе криминалистичке полиције да изврше увиђај. Ко је издао то наређење, будући да знамо да се директор Полиције не меша у свој посао?

О постојању прислушног центра у ЕПС-у Управа криминалистичке полиције прикупила је све потребне чињенице. Акцијом је руководио лично начелник Богдан Пушић.

Да ствар буде гора, републичкој јавној тужитељки Загорки Доловац на сто је донета документација која потврђује комплетно праћење и прислушкивање које се спроводило из ЕПС-а и у којем је мета прислушкивања био и ваш отац Анђелко Вучић више од две и по године.

Осим скандалозне чињенице да нисте били у стању да заштите ни сопственог оца, а камоли грађане Србије, дужни сте да објасните нешто још важније – чиме вас уцењују директор ЕПС-а Милорад Грчић и шеф Сектора унутрашње контроле ЕПС-а Ненад Дилберовић који је руководио тим прислушкивањима, када упркос прислушкивању и вашег оца не смете ништа да предузмете?

То што нас не штитите, на то смо већ навикли, али то што не предузимате ништа ни због чланова ваше породице које прислушкују и угрожавају нико други до ваши партијски сарадници, уз сва сазнања која има и тужитељка Доловац – равно је скандалу.

Или можда чекате да именујете Слободана Малешића за директора Полиције, па да он анулира све што је Пушић обавио“, наводи се у писму.

Иначе, засад није познато да ли је Ђорђевић пријавио случај, као и да ли су нападачи на њега приведени.