Тепић предала тужилаштву доказе о великој пљачки војне индустрије, посебно Крушика

0

Мариника је новинарима рекла да је уз сву документацију написала и писмо државном тужиоцу Загорки Доловац, у којем јој је поред документације нагласила да су у целу причу умешани државни функционери, као и да очекује "уступајући тужилаштву ове информације, деловање по законима Србије".

Потпредседница Странке слободе и правде и народна посланица Мариника Тепић однела је документацију и извештаје државног ревизора о државним фабрикама војне опреме и наоружања, документа Народне банке, фотографије, како би јој, како је навела, помогла у истражном поступку, а на основу озбиљних индиција да је почињен низ кривичних дела на штету војне индустрије Србије.

– Данас предајем Републичкој јавној тужитељки Загорки Доловац све информације и доказе о пљачки наше војне индустрије, фабрике Крушик у најмању руку и то уз умешаност и учешће највишег државног врха, председника Александра Вучића, уз његовог Слободана Тешића и министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, преко свог оца Бранка и фирме ГИМ. Током шест месеци откако је Александар Обрадовић, узбуњивач први пут пустио овај дух из боце и указао на организовани криминал, пљачкању наше војне индустрије, фабрика наоружања и војне опреме, он је ухапшен у намери да се заташка истина, али се отворио цео коруптивни ланац у овом пљачкању наше војне индустрије – рекла је Тепић, и додала да јој се чини, да госпођа Доловац или не гледа Н1, или су јој угасили ову телевизију, или не чита медије који о овоме пишу.

– Зато сам ја прикупила сав материјал, што из средстава јавног информисања, што доказа до којих сам сама дошла, докумената Народне банке Србије, извештаја државне ревизорске институције и ево дошла да јој ово донесем, у нади да има још овде одговорних и професионалних тужилаца који желе да раде свој посао – рекла је Тепић, а онда додала да је дужна да подсети шта се све за ових шест месеци сазнало – рекла је Тепић.

– Најпре од узбуњивача Александра Обрадовића, који се прво обратио руководству фабрике и Александру Вучићу, који је тада био министар одбране, а једини одговор је био да је он тај који је ухапшен, а не да је покренута истрага против оних који су, како се сумња директни учесници у овом криминалном ланцу организоване корупције уз учешће врха државе. Истина је да је наша војна индустрија преко Крушика пљачкана, уз учешће највиших државних и партијских функционера. Истина је да је у томе учествовала фирма ГИМ, иако су се и Вучић и Стефановић упињали да докажу да то није тачно,а онда се испоставило да је Бранко Стефановић бо редовни члан делегације фирме ГИМ, и да је са делегацијом МУП био у посети италијанској фирми – рекла је Тепић, а онда додала да се потом се испоставило да је истина да је и Тешићу и фирми ГИМ омогућено да послују по повлашћеним ценама, да робу могу да препродају по вишеструко већим ценама и да цео приход остаје њима.

– И, то није било довољно за Тешића, већ му је гувернерка Народне банке Србије Јоргованка Табаковић, по наређењу Александра Вучића омогућила да послује мимо прописа, да купује робу у динарима, односно да не ради само за провизију већ за вишеструки приход – навела је Тепић.

Она је као нову информацију изнела то да се синдикат панчевачке „Утве“ побунио, јер им, како је навела, први пут у последњих неколико година касни плата.

– И то од тренутка када је СДПР преузео управљање. Иначе, СДПР је пријавио добит од две и по милијарде динара, а сами радници и синдикат се питају како је то могуће, јер се радницима дугују плате од децембра – рекла је Тепић.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!