Прочитај ми чланак

Тепић објавила ново сведочење како терају раднике да скупљају гласове за СНС

0

Потпедседница Странке слободе и правде, Мариника Тепић, објавила је ново сведочење засполених у банци Поштанска штедионица (БПШ) у ком се описује на који начин је директор Извршног одбора, Бојан Кекић, искористио синдикат радника за прикупљање капиларних гласова. Она је за "Нову" рекла да има сазнања да Поштанску штедионицу заступа адвокатаска канцеларија Војислава Недића, оца генералног секретара Владе Србије, Новака Недића и канцеларија Немање Алексића, адвоката блиског режиму, те да су за то плаћени између 300 и 500 хиљада динара на месечном нивоу.

С друге стране, Мариника Тепић за дневни лист “Нова” наводи да су се запослени у Банци Поштанска штедионица, након прве објаве о прикупљању капиларних гласова у њиховом колективу, охрабрили и да јој се јавља све више оних који су спремни да говоре о томе како СНС приморава људе да им обезбеђују подршку.

“Страх и паника влада у СНС и због тога су све агресивнији. Људи више то не желе да трпе и јављају се како би поделили своје приче са нама”, рекла је Тепић за “Нову”, износећи ново сведочење запослених из Банке поштанска штедионица.

“Председник Извршног одбора Банке Поштанска штедионица, Бојан Кекић са бившим председником синдиката, Зораном Радивковићем, већ трећу годину заредом закључује уговор о „привременим и повременим пословима“ иако је овај већ 3 године у пензији и има 68 година. Радивковић има задатак да, по налогу Кекића, дисциплинује запослене преко синдиката и да организује прикупљање гласова за Српску напредну странку, које касније Кекић носи Андреју Вучићу и Звонку Веселиновићу. Све се то ради уз прећутно одборење БИА, односно човека из сенке, начелника Логистике БИА, Бруна Ђурана и директора Управоног одбора банке”, наводи се у сведочењу које је Тепић доставила “Новој”.

Потпредседница ССП додаје да су, поред прикупљања капиларних гласова, у Банци Поштанска штедионица и правни послови поверени адвокатима блиским режиму.

“Ми имамо информацију да банку заступа адвокатаска канцеларија Војислава Недића, оца Новака Недића, секретара Владе Србије и канцеларије Немање Алексића, човека који је купио кампер Горану Весићу. Ми постављамо питање да ли је тачно да се за њихове услуге издваја месечно од 300 до 500 хиљада динара, новца грађана Србије? И зашто се њихове услуге користе, иако БПШ има правну службу у којој ради 28 правника”, упитала је Тепић.

Подсетимо, потпредседница Странке слободе и правде, објавила је раније сведочење једног од запослених у Банци Поштанска штедионица, који је описао како изгледа шема прикупљања капиларних гласова у тој државној банци.

Мариника Тепић, снс, лични гласовиМариника Тепић Фото: Иван Динић/Нова С/Нова.рс
“На врху пирамиде се налази председник Извршног одбора банке, Бојан Кекић. Он добија од Звонка Веселиновића и Андреја Вућића инструкције о томе шта је потребно радити. Кекић даље ангажује чланове Извршног одбора да скупљају капиларне гласове – Наташу Марковић, супругу Драшка Марковића, једног од директора Телекома, Ненада Ралевића, иначе пријатеља Дарка Шарића, и Александру Чортану. Они затим шире мрежу преко Гојка Радисављевића, директора филијале, Милоша Ралевића, помоћника директора пословне мреже, Дејана Поповића, директора Регионалног центра Београд.

Њих тројица обилазе филијале које припадају граду Београду и осталим директорима и шефовима експозитура деле листе”, преноси Тепић сведочење радника из Поштанске штедионице.

Запослени су се, како наводи потпредседница Странке слободе и правде, жалили да су дужни да донесу од 20 до 40 сигурних гласова и да им је речено да ће, уколико то не ураде, трпети санкције.

“По истом принципу се враћају ти капиларни гласови, Дејан Поповић и Ненад Ралевић дају секретарицама да убацију електронски у Еxел табеле, које касније шаљу Бојану Кекићу. Кекић затим организује позивни центар и проверава да ли су особе које су нашле на списку заиста потписале и пружиле подршку владајућој странци. Кад утврде да су подаци аутентични, Кекић спискове носи Андреју Вучићу”, стоји у изјави једног од запослених коју је Тепић представила “Новој”.