Прочитај ми чланак

Тепић: Кисић лаже, њен брат је извршни директор

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић објавила је фотографије уговора компаније Нитес на којима пише да брат министарке Дарије Кисић Тепавчевић, упркос демантовању министарке, ипак јесте извршни директор у овој фирми која је склопила вишемилионски уговор са ЕПС-ом.

– Па шта је са овим људима?! Дарија Кисић јутрос не трепнувши слаже да њен брат није директор у фирми НИТЕС која је узела 360 милиона из ЕПС-а (једним уговором а има их охој) него је само један од запослених! Тачно. Њен брат није директор, већ је је главни извршни директор – написала је Тепић на свом Твитер налогу.

Тепић је објавила и фотографије уговора између ЕПС-а и групе понуђача међу којима је фирма Нитес, као и принт скрин странице званичног сајта фирме где се јасно види име брата Дарије Кисић као извршног директора.

Да подсетимо, Тепић је у четвртак објавила податак да је фирма Нитес почетком 2020. године добила уговор од три милиона евра од ЕПС, а укупно са пословним партнерима у последњих пола године државне уговоре вредне 16 милиона евра.

– Мој брат није ни власник, ни сувласник, ни директор, ни одговорно лице ни у једној од фирми у којој се помиње. Он је један од запослених, један од инжењера у фирми у којој ради посао за који је регистрован – рекла је Кисић Тепавчевић након података које је Тепић изнела у јавност.