Прочитај ми чланак

Тепић: Или идемо у понављање избора или у протесте ако се оглуше ГИК и РИК

0

Прва на листи ''Уједињени за победу Србије'' Мариника Тепић рекла је да за све време колико је Српска напредна странка на власти у Београду није забележена оваква политичка криза. "Или идемо у понављање избора или идемо у протесте ако се оглуше Градска и Републичка изборна комисија", каже Тепић.

„Оно што се догодило у Београду је победа воље Београђана да власт буде промењена. Имамо политичку кризу најозбиљнију до сада од када је режим СНС, јер имамо пата карте и нико нема већину. Ако погледате парламентарни ниво, желим да се захвалим грађанима који су гласали до 22 сата, јер и у Београду, Новом Саду, Панчеву, Ваљеву, Нишу сте имали или доминацију и победу наше листе или врло близу листе СНС“, рекла је она за Н1.

Додаје да не могу да кажу да су задовољни резултатима, а да предстоји анализа шта се догодило у последње две недеље пред изборе.

„У Београду нисте имали овакву кризу, пата карте, а имате више од 70.000 Београђана који су рекли да желе победу. Имамо неколико начина да дођемо до циља, а то су ванредни избори. Ми приговоре улажемо, на 258 бирачких места ћемо имати приговоре, исто тако и на парламентарним изборима, ми тај посао радимо, питање је како ће РИК одлучити који се показао као испостава СНС. Београд је рекао да жели промену, најкраћи пут су ванредни избори до краја године“, додаје Тепић.