Прочитај ми чланак

Тепић: И „Политику“ купује Вучићева клика, иста браћа која су купила „Новости“

0

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић изјавила је да компанија "Медиа 026" која је 2019. купила "Вечерње новости", сада купује и "Политику". Та компанија је у власништву браће Рајић из села Вучак код Смедерева, за коју Тепић тврди да су само параван за куповину медија за Александра Вучића.

„Стално причамо о томе како Александар Вучић управља таблоидима и медијима са националним фреквенцијама. Последње сазнање до ког сам дошла је да ће и ‘Политику’ да купи Вучићева клика, и то нећете веровати ко – браћа Рајић“, рекла је Тепић у емисији „Међу нама“.

Потпредседница ССП подсетила је да су браћа Рајић из села Вучак код Смедерева, држала продавнице „Цока“, а да им је Игор Исаиловић, како је навела, „пословни партнер Ане Брнабић са којом је имао фирму и пословни партнер и адвокат Синише Малог“, помогао да оснују фирму „Медиа 026“.

„И да са том својом фирмом, власници продавница ‘Цока’ купе прво ‘Новости’, а сада та иста браћа Рајић са искуством у продавницама ‘Цока’, купују и ‘Политику'“, истакла је Тепић.

Подсетила је да куповина „Политике“ са собом доноси и све магазине, штампарију и велики утицај.

„Тако да у ствари браћа Рајић из села Вучак, су по мени само параван за куповину и ‘Политике’, после ‘Новости’, за Александра Вучића, а уз помоћ Синише Малог који стоји иза целог овог пројекта“, рекла је Тепић.