Прочитај ми чланак

Тепић и Алексић носиоци листе проЕУ опозиције на изборима у децембру

0

Проевропска опозиција договара и последње детаље заједничке листе за парламентарне изборе, а према сазнањима Нова.рс носиоци листе биће Мариника Тепић, потпредседница ССП, и Мирослав Алексић, лидер НПС.

Опозиција окупљена око протеста приводи крају преговоре око заједничке листе, а договорена је и расподела мандата.

У исто време разговарају о називу листе и њеним носиоцима. Према информацијама Нове, извесно је да ће у називу листе стајати „Србија против насиља“, а практично је договорено и ко ће бити њени носиоци.

На столу је било неколико имена, а донета је одлука да носиоци буду Мариника Тепић и Мирослав Алексић, који су најбоље стајали по истраживањима јавног мњења.

„Било је предлога да листа само носи назив ‘Србија против насиља’ и да не буде носилаца, али то на крају није прихваћено“, каже извор.

У оквиру истих разговара договара се и покрајинска и београдска листа, а како смо објавили, у игри су два потенцијална кандидата за градоначелника Београда – Добрица Веселиновић, један од лидера ЗЛФ, и Владимир Обрадовић, професор на ФОН-у кога предлаже ССП.

Веселиновић је на претходним београдским изборима био кандидат за градоначелника коалиције “Морамо”, док је Обрадовић био члан тима тадашњег кандидата за градоначелника Владете Јанковића (Уједињени за победу Београда).

Подсећамо, председник Србије Александар Вучић рекао је да парламентарни, београдски и покрајински избори бити одржани 17. децембра, као и ће морати да их распише најкасније 2. новембра.

Како је најављено, биће одржани и ванредни локални избори, а грађани ће на биралишта изаћи у укупно 66 општина и градова.