Прочитај ми чланак

ТЕАТАР АПСУРДА Невена Ђурић (СНС): Ви сте антисрпска опозиција, без људскости

0

Невена Ђурић, потпредседница Српске напредне странке, огласила се опширном писаном изјавом, где је, између осталог, парламентарне странке деснице оптужила за антисрпство, а њихове лидере назвала „антидржавницима“, наводећи и да немају ни трунке људскости.

Писана изјава Невене Ђурић, објављена је на Твитер налогу владајуће Српске напредне странке, убрзо након што су представници десне парламентарне опозиције одржали конференцију за новинаре.

Foto: printscreen RTS

Њена опширна изјава гласи:

Антидржавници и антисрби: Заветница, Двери, Нови ДСС и ПОКС су у својој подмуклости и покварености прешли све могуће границе. Ни трунке људскости, морала и обзира немају према нашем народу који се са тугом, сузом у очима и кнедлом у грлу присећа сваког 17. марта. Сваке године.

А овај, пропали квартет са нереално високим мишљењем о себи, баш тај дан и датум најсрамније злоупотребљава. Позивају на шврћкање улицама главног града, док народ Србије тугује и пали свеће!

Притом, све време, најсрамније лажу, лажу, и само лажу!

Поручују да „владајући режим има намеру да баци љагу на овај скуп“ – није потребно да било ко, било шта учини кад је њихове нечовечно понашање у питању! Сами о себи увек све најбоље кажу! Посебно када су упаљене камере, па јурну на председника Републике Србије, а заузврат добију похвалу у Куртијевим, тајкунским и свим оним медијима који једва дочекају неки њихов глумачки перформанс.

Ово што најављују у петак је само – још једно њихово јадно глуматање! Ни пет пара не дају они за Косово и Метохију!

Да брину о нашој јужној српској покрајини не би промовисали Куртијеву миљеницу Раду Трајковић као лидера трулог Савеза за Србију, не би ослобађали највеће крволоке и убице српске деце, не би потписивали некакве споразуме у којима ни једне једине речи нема о Косову и Метохији! Не би ћутали и немо посматрали погром 17. марта пре 18 година!

Гласни су данас, када Куртију и осталим приштинским сепаратистима, треба дати подршку! Додуше, не треба да нас изненади ако са Куртијем, руку под руку у првим редовима, крену у свој прљави подухват. Јер, они су његови, а он њихов! Нашла је крпа закрпу!

Истина је једна, непроменљива! Рекао им је, и поновио, Александар Вучић: „Не пада ми на памет да потписујем капитулацију Србије!“

Баш та реченица њима не иде у прилог!

Баш због те реченице немају мира!

Баш та реченица им је трн у оку!

Баш та реченица не прија онима по чијим инструкцијама покушавају да дестабилизују Србију и нанесу јој што већу штету!

Баш та реченица јер је изговорио Александар Вучић, и знају они, баш као што зна и цела Србија да ће бити тако, и никако другачије!

И да, крећу у шетњу од Храма Светог Саве: који је изграђен и завршен захваљујући Александару Вучићу! Данас, захваљујући њему све радимо поштујући нашу историју и традицију, не стидећи се себе и својих емоција, у јединој намери коју имамо – да сачувамо Србију за будућа времена. И сачуваћемо је!