Прочитај ми чланак

Тако је говорио Вучић: Режим злоупотребљава медије, а сви медији су њихови ВИДЕО

0

Наше режимлије много воле да злоупотребљавају све медије, а сви медији су под њиховом контролом. Па онда следе идеални дани, Нова година, па новогодишњи интервју за председника, па новогодишњи интервју за председника Владе који је постигао чуда, па новогодишњи интервју с градоначелником, па родила се једна беба...

Да је Александар Вучић један од најбољих понављача у српској политици у новијој историји, доказује и интервју, дат у време кад је млађани Вучић још увек био у тиму радикала.

Foto: Printscreen/Tv Avala

Послушајте само како је Вучић у оно време описивао власт и владавину Бориса Тадића:

„Наше режимлије много воле да злоупотребљавају све медије, а сви медији су под њиховом контролом. Па онда следе идеални дани, Нова година, па новогодишњи интервју за председника, па новогодишњи интервју за председника Владе који је постигао чуда, па новогодишњи интервју с градоначелником, па родила се једна беба, па носи председник, па носи градоначелник поклоне, па иде Божић, па они у Грачаници или у Дечанима дочекују с напаћеним српским народом, а ми можемо да се појавимо још мало па нигде…“.

Свака сличност с оним што имамо данас је случајна.

Председник и бебе у новогодишњој ноћи?

Председник на Косову обилази манастире с напаћеним српским народом?

Председник даје интервју у свим приликама, не искључиво за Нову годину? Само у току прошле године председник је гостовао 45 пута на српским телевизијама, обично оним које су му наклоњене, ниједном на онима које се критички односе према његовом раду.

Ни ове године не мањка његових појављивања на телевизијама с националном фреквенцијом, интервјуа, прес конференција, ванредних укључења у програме јутарње, дневне, ноћне и уопште, свега осталог што подразумева Вучића у главној улози у информативним емисијама скоро свих телевизија.

И још један податак: у периоду од 11. до 30. јуна у Дневнику Радио-телевизије Србије председник Вучић је био заступљен укупно 26 минута и 47 секунди, док је целокупна опозиција добила свега минут и 46 секунди.