Прочитај ми чланак

ТАХИРИ ТВРДИ: Постигнут договор о признању таблица

0

ЕУ је потврдила да се 8. септембра, током текуће рунде дијалога Београда и Приштине, између осталог разговарало и о регистарским таблицама које су део споразума о слободи кретања, али да договора још нема.

 

Edita Tahiri

Окупациона министарка за дијалог Космета са Београдом Едита Тахири поново је данас изнела тврдњу да је у четвртак у Бриселу постигнут договор о признању регистарских таблица возила са Космета и из Србије. Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчић изјавила је претходно данас да у разговорима у оквиру техничког дијалога Београда и Приштине није постигнут коначни договор о поменутој теми.

Тахири је за приштински дневник “Зери” рекла да је разлог због којег Коцијанчић тврди да договор није постигнут везан за чињеницу да тај “споразум има неколико елемената”.

„Споразум је постигнут, али постоје неки елементи. Први елемент узајамности се остварује са регистарским таблицама возила, док следеће недеље остаје да се дискутује о питању нелегалних билборда“, рекла је Тахири.

Едита Тахири је претходно у изјави за Радио Слободна Европа рекла да је у четвртак у Бриселу постигнут договор о спровођењу споразума о слободи кретања, односно о реципрочном признању регистарских таблица возила са Космета и из Србије, након чега је ЕК ту тврдњу демантовала.