Прочитај ми чланак

ТАДИЋ: Вучић почео да прави грешке, протести уздрмали његову власт

0

Лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић оценио је да председник Србије Александар Вучић "неће отићи мирно са власти", али да је "почео да прави грешке" и да су протести грађана уздрмали његову власт.

„Александар Вучић неће мирно да оде са власти, јер је власт једино што штити њега и људе из његове олигархије од кривичне одговорности за све што су радили у последњих шест година“, изјавио је Тадић за Данас.

Фото: Јутјуб

Додао је и да је Вучић човек који „жуди за влашћу“ и „ужива у изградњи култа сопствене личности“, због чега не може да „замисли живот без свевласти“.

Тадић је навео и да се „Вучић као аутократа уживео у амбијент апсолутне власти“ и да је почео да прави грешке и да ће их правити све више.

Према његовим речима, због протеста на улицама Београда Вучић „покушава да примени рецепте“ из времена Слободана Милошевића, пропагандним убеђивањем јавности о броју окупљених и представљањем опозиције као насилника и страних плаћеника.

„Протести су свакако споља уздрмали Вучићеву власт, међутим његова власт је конфигурисана тако да неминовно води ка уздрмавању и изнутра“, рекао је Тадић.

Он је казао и да је Вучић променом реторике да неће да испуни ниједан захтев окупљених макар их било и пет милиона, показао да је „тачно пребројао грађане на улици“ и да покушава да их не изазива и умири тензије.

Упитан да ли је предуслов за победу над Вучићем неопходно да опозиција има лидера који би могао да му се супротстави и да ли би тај лидер могао да буде Драган Ђилас, он је одговорио да Ђилас тренутно ужива највећи рејтинг, али да је он недовољан да сам донесе победу.

„Све време говорим да је потребно уједињење сродне опозиције и да сви стоје иза једне опције на гласачком листићу, уместо да се боре за место лидера на Титанику“, рекао је Тадић.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!