Прочитај ми чланак

ТАДИЋ: Вучић хушка грађане једне на друге и призива насиље

0

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да председник државе Александар Вучић хушка грађане једне на друге и призива насиље међу њима.

„Овај режим све време на најопаснији начин хушка грађане једне против других и прави поделе“, рекао је Тадић за лист Данас и нагласио да Вучић „лажима о насилничкој опозицији, која наводно призива његову смрт и крвопролиће у држави, не само да дели грађане, него и призива насиље међу њима“.

Фото: Јутјуб

Тадић је рекао да се протести након 13. априла настављају „у контексту сада већ одбијених захтева, што подразумева тражење пута ка остваривању тих захтева другим средствима“.

„Који облик грађанске непослушности ће бити одговор на неиспуњавање захтева није добро откривати унапред, а и великим делом зависи од реакције власти и грађана који протествују, а не само од опозиције, па је у том смислу то и тешко предвидети“, рекао је Тадић.

Коментаришући најављене митинге Српска напредне странке у Новом саду и Београду, Тадић је рекао да је „све чему сведочимо од 2012. године само модификовани сценарио из деведесетих, па закономерно и реакција власти на протесте“.

„Политичке хуље никада нису могле без руље и зато пропагандом увек од грађана који мисле својом главом покушавају да направе руљу испраног мозга која реагује на миг патетике и агресије“, рекао је Тадић.

Он је рекао и да је време до 13. априла навео само као могући датум уједињења странке коју води са Демократском странком.

„Убрзано радимо на томе и надам се да скупштина на којој ће бити формирана унија бити одржана до краја овог месеца“, рекао је Тадић.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!