Прочитај ми чланак

Тадић: Спроводи се најбруталнија функционерска кампања у новијој историји

0

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да се упоредо са борбом против коронавируса и "под плаштом" те борбе, "спроводи најбруталнија функционерска кампања у новијој историји Србије".

„Вучић више није само човек изнад свих закона и институција, него и специјални васпитач нације који се у свакодневним орвеловским обраћањима лично бави сваким детаљем, све одлуке зависе од његове добре воље, сва помоћ која долази је због његових личних контакта и тако даље“, рекао је Тадић, некадашњи председник Србије, за лист Данас.

Фото: Јутјуб

Како је рекао, „тиме се ствара лажни утисак да од њега лично зависи живот и смрт сваког човека Србији и да би сви који преживе требало њему лично да буду захвални“.

Тадић је рекао и да је очигледно да су „одређени лекари селектовани да заправо буду медијски лекари и јавни подржаваоци ове власти“.

„Тако смо дошли не само у комичну, већ и опасну ситуацију, да лекари који се обраћају јавности све више постају политичари, а Вучић све више преузима улогу лекара. Не би ме чудило да после овог медијског излета у медицину, његови најфанатичнији следбеници крену да му се обраћају са захтевом да им преписује рецепте“, рекао је Тадић.

Како је рекао, не може се имати потпуно поверење у лекаре који упућују критике грађанима, а ниједну критику власти која је исмева вирус у време када су и заражени сви ови грађани.

„Као што сам сматрао да је било потребно да и пре доношења одлуке о бојкоту сви заједно ту одлуку продискутујемо у свим њеним аспектима и да изађемо истовремено са јединственим ставом, тако и сада сматрам да би, с обзиром на новонасталу ситуацију и понашање власти током ове кризе, било одговорно да сви заједно продискутујемо одлуку о бојкоту“, рекао је Тадић на питање о изборима.

Оценио је да развој догађаја може бити такав да опозиција процени да има чак још јаче разлоге за бојкот, али и да једино одговорна и адекватна одлука буде одустајање од бојкота.