Прочитај ми чланак

Тадић о улогама Николића, Вучића и Дачића у поплавама

0

boris-tadic

Председник Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић позвао је све чија је улога да представљају Србију да оду у иностранство и лично се ангажују у тражењу помоћи за угрожене поплавама.

У оваквој ситуацији, улога премијера Александра Вучића и јесте да остане у земљи и организује борбу против поплава, али улога председника државе Томислава Николића и министра спољних послова Ивице Дачића је да траже помоћ за нашу земљу у свету, навео је Тадић у писаној изјави.

„Сугеришем да председник Николић не би требало да отказује посете страним земљама, него да као изабрани представник грађана Србије, посети што већи број земаља и лично затражи помоћ. Апелујем на све политичке чиниоце који имају контакт са међународним институцијама, као и на све оне који имају међународни утицај, да то искористе тражећи помоћ где год и како год је то могуће“, навео је
Тадић.

Бивши председник Србије навео је да „скоро ниједна држава“ на свету нема капацитет да се сама избори са катастрофом каква је задесила Србију.

„Без помоћи међународне заједнице, Србија неће моћи да спречи настајање још веће штете, нити да надокнади огромну материјалну штету изазвану поплавама“, навео је Тадић.

(Блиц)