Прочитај ми чланак

Тадићевско саопштење председника Николића

0

Председник Србије Томислав Николић данас је издао „млако” саопштење у којем декларативно осуђује насиље над Србима приликом обележавање Видовдана на Косову и Метохији, што би, без сумње, урадио и бивши председник Борис Тадић.

    Ипак, изостала је јасна и одлучна намера да држава Србија коначно предузме нешто по питању катастрофалног положаја Срба у јужној покрајини. Нова Влада не би смела да овај проблем и даље гура под тепих зарад неких „европских интереса”. Један од највећих разлога што је патиротски блок у другом кругу председничких избора гласао за Томислава Николића је и жеља да се промени досадашња званична политика Београда према косметском проблему.

    Председник Србије Томислав Николић изјавио је да су напади на српске цивиле на Косову и Метохији, попут оних током обележавања Видовдана, неприхватљиви и да представљају отворену провокацију у тренутку када је потребно смиривање тензија у јужној покрајини пред наставак дијалога.

   Уз најоштрију осуду напада на српске цивиле, Николић је истакао да одговорност за њих лежи искључиво на властима у Приштини, а да такво кршење људских права никако не доприноси успостављању стабилности у региону.

    Николић се нада да ће међународне организације, које су присутне на Косову и Метохији, убудуће обављати своје задатке у складу са мандатом који је одобрила и Србија, и осигурати безбедност у јужној покрајини и заштитити права свих грађана, пише у саопштењу из његовог кабинета.

А. Д.