Прочитај ми чланак

Тачи тражио признање, Вучић му одговорио: Србију су сви признали

0

Шта се догађало на изненадном састанку Вучића и Тачија уз присуство франсцуског председника

Изненадни састанак, на коме су се са француским председником Емануелом Макроном сусрели српски и косовски председник Александар Вучић и Хашим Тачи, завршен је, али без конкретнијег епилога.

Фото: Predsednik.rs

Како „Блиц“ незванично сазнаје, Макронова идеја била је да покуша да утиче на обе стране да се врате за преговарачки сто и да пробају да дођу до компромисног решења.

– Вучић је био отворен, и пред Маконом рекао да га уопште не занима да Косово признаје Србију, јер је Србија већ призната земља од стране свих земаља света – прича извор београдског листа.

Он је тако одговорио на то што је Тачи говорио на састанку, односно на спремност Приштине „да настави дијалог, зарад постизања споразума, који би подразумевао међусобно признање две стране“.

Такође, како сазнаје „Блиц”, Вучић је казао и да представници приштинских власти ни до сада нису поштовали договоре који су постигнути, и да због тога не верује да ће другачије бити када су посреди будући разговори.

– Председник Србије је рекао Тачију да имамо још десет земаља које чекају да донесу одлуку о повлачењу признања, јер покрет независних и слободних земаља у свету је јачи и већи из дана у дан – прича извор.

Раније данас Макон је позвао Вучића и Тачија на састанак у време трајања Форума о миру у Паризу, и то након синоћњег сусрета који је имао са српским председником.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!