Прочитај ми чланак

ТАЧИ: „Срби изгубили рат па клеветају; трговина органа је чиста фантазија“

0

hasim-taci_kjsdОкупаторско-шиптарски министар спољних послова Хашим Тачи истакао је да он лично нема чега да се плаши када је реч о формирању Специјалног суда за злочине ОВК.

Осим тога, Тачи је истакао да не искључује могућност да су постојали појединци који су злоупотребљавали своје позиције, као и да ће специјални суд за злочине које је починила ОВК бити формиран.

„Многи би најрадије хтели да се ово поглавље заувек затвори. Али ми морамо да ослободимо земљу њене мрачне сенке. Специјални суд ће уследити“, рекао је Тачи у интервјуу за немачки лист „Шпигл“.

На констатацију листа да се Тачију на терет стављају најтежи злочини попут наручених убистава, трговине дрогом, инуде, па чак и бескрупулозна трговина органима српских ратних заробљеника, он каже:

„Немам чега да се плашим. То са трговином органа је чиста фантазија. Производ пропаганде наших непријатеља који се баве клеветама откад су изгубили рат. Верујем у истину“.

На питање шта мисли о доказима за ратне злочине над Србима које су против њега и других команданата ОВК прикупиле тајне службе и тужилаштва, Тачи, који је био један од команданата те паравојне формације, каже да не искључује да су постојали појединци који су злоупотребљавали своје позиције.

„Не могу да искључим могућности да су појединци починили злостављања. Али ОВК је водила праведан рат и добила га. Остварили смо независности и преживећемо и Трибунал“, рекао је он.

Косово ће, како верује, за пет година моћи да буде у НАТО, а за десет у Европској унији.

На опаску да Косово „важи за корумпирану мафијашку државу и да не делује спремно за кандидатуру за чланство у ЕУ и питање зашто би Брисел требало да понуди Косову чланство, Тачи, који је и заменик премијера, одговара да управо изолација јача криминал и економски пад.

„Косово изван Европе је за ЕУ много опасније од Косова као чланице“, рекао је Тачи, чији су посланици гласали против утавних амандмана којима се отвара пут за усвајање закона о формирању специјалног суда за злочине ОВК.

Такозвана Исламска држава, како је упозорио, већ сада покушава да задобије симпатије међу фрустрираним грађанима, претежно муслиманима.

Извор: Танјуг