Прочитај ми чланак

ТАЧИ ЈЕ СРБИН и презива се Даниловић! Доказ о пореклу чува се у Хиландару

0

Председник тзв Републике Косово Хашим Тачи је Србин чији је прадеда био Радослав Даниловић, а доказ овој тврдњи налази се у манастиру Хиландар!

Многи људи не знају праву истину о стварном пореклу Хашима Тачија, а ово је истина о томе.

foto: www.president-ksgov.net

Поп Даниловић иначе родом из Србице, примио је ислам надајући се да ће напредовати у својој „духовној“ каријери па је и име променио у Јусуф о чему сведочи и писмо турског хоџе Мула Ибрахима који је писао муфтији у Скопљу истичући како је „праву веру“ примио православни свештеник Радослав Даниловић.

„Примио је име Јусуф, а важи за веома угледног човека међу својим каурима. Многи су тамо у његовој парохији пошли његовим стопама и примили праву веру. Ја му не смем веровати, каурин је каурин, држим га на удаљености“, стоји у писму хоџе Муле Ибрахима, које се у оригиналном рукопису чува у историјском архиву Турске у Анкари.

Други документ који доказује Тачијеву повезаност са Јусуфом Тачијем чува се у библиотеци манастира Хиландар, а датира из 1898. године, из манастира Соколица.

„То је списак свештеника и пароха. Као парох србички, на списку стоји поп Радослав Даниловић, који је један од најревноснијих и најбољих свештеника“, наводи се у списку. Четрнаест година након прављења овог списка тај исти поп Радослав примио је ислам.

Примивши ислам, поред жене, попадије са којом је живео, Јусуф Тачи се жени Арнауткињом из неког засеока са Ћићевице. Она умире на порођају са првим дететом. Тек са другом Арнауткињом, која је била из Глоговца, добија деду Хашима Тачија и још четворо деце. Иако као муслиман није добио верску управу над становништвом, већину својих парохијана успео је да преобрати у ислам, вероватно се надајући да ће постати хоџа и поново добити верску управу ту у Србици. До краја живота, 1929. године, то није успео.

Крсна слава Даниловића је била Митровдан, а Хашим Тачи веома добро зна за своје порекло, али га крије из политичких разлога.

„На Митровдан, свестан да му је то слава, Тачи ништа не ради. Не долази на посао“, преносе медији и додају да је током рата у главном штабу УЧК у селу Брего Хоџес, револтиран због неуспеха команданата, на једном од састанака то јавно и рекао: „Ви Шиптари сте неспособни, а имате велику срећу што вас водим јер имам српске крви“, наводи новинар Балканоида.

У емисији локалне телевизије у Пећи 2005. године сведоци су јавно говорили о српском пореклу премијера Косова.

Један сведок је исмејан, сви присутни су осули дрвље и камење на њега, док га је водитељка јавно питала да ли се дрогира или је под утицајем алкохола. Након многобројних претњи упућиваних њему и његовој породици, тај сведок је побегао са Космета и затражио и добио политички азил у Бразилу. Сада живи у Сао Паулу.