Прочитај ми чланак

СЗС: Вучић и Стефановић ухваћени у лажи

0

Савез за Србију (СЗС) оценио је данас да су председник Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић „ухваћени у лажи“ и да је сада на потезу Тужилаштво које треба да испита ко је све учествовао у командном ланцу у пословима ГИМ и Крушика.

СЗС истиче да тужилаштво треба да утврди и ко је одговоран што је држава оштећена за више десетина милиона евра.

У саопштењу СЗС је навео да Вучић не разуме да државу од корупције и међународне бруке штите сви они који износе детаље о нелегалној трговини оружјем у Крушику.

„Посао и плате радника Крушика нису угрожени због опозиције, слободних новинара и Александра Обрадовића, већ због вашег криминала и одливања новца Крушика у приватне џепове“, указао је Савез.

Према СЗС, Вучић је, уместо да ислеђује новинаре и од њих тражи да они подносе кривичне пријаве против оца министра полиције, требало да позове тужиоца за организовани криминал да реагује по службеној дужности.

Вучић, сматра СЗС, јавности треба да објасни како је могуће да је ГИМ као приватна фима куповала наоружање од Крушика по знатно нижим ценама од државног СДПР и да каже ко је присвојио државни новац.

Додаје се да Вучић треба да објасни и ко из најуноснијих послова избацује државни СДПР који је на апаратима за вештачко дисање да би се ти најуноснији послови препустили новооснованим фирмама блиским председнику Србије и његовим сарадницима.

„Вучић је видно нервозан јер је свестан да више не може да сакрије ни од домаће јавности ни од међународне заједнице да су његови најближи сарадници уплетени у криминал са трговином оружја и пљачку државног новца из Крушика, али и да је јасно да је слична ситуација и у осталим фабрикама из наменске индустрије“. навео је СЗС.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!