СЗС: Вучић и Ђукановић оркестрираном медијским ратом покушавају да очувају власт

0

Председништво Савеза за Србију огласило се саопштењем у којем осуђује, како се наводи, говор мржње режима Александра Вучића и Мила Ђукановића који "запаљивим изјавама покушавају да сакрију истину да је спорни закон о такозваним верским слободама усвојен уз њихов претходни договор и апсолутну сагласност".

Када су се након усвајања овог закона режими у Београду и Подгорици суочили са заједничким, мирним и достојанственим отпором огромне већине православних верника, и оних који се изјашњавају као Срби и оних који се изјашњавају као Црногорци, којима су се прикључили и припадници других вероисповести, по старом сценарију из деведесетих започели су оркестрирани медијски рат, оцењује Председништво СЗС.


„Рат у коме покушавају да, свађајући српски и црногорски народ, очувају своју личну и неконтролисану власт“, додаје се у саопштењу.

Председништво СЗС-а је истакло и да данашња изјава Ивице Дачића у којој, како се наводи, прети да ће грађанима Србије пребројавати црвена крвна зрнца и преиспитивати држављанства, „неодољиво подсећа на најмрачнија времена за која смо веровали да се никада неће вратити“.

„Председништво СЗС позива све актере на мир и суздржаност, а власт у Подгорици да антицивилизацијски закон о таквозваним верским слободама неодложно стави ван снаге и сва спорна питања реши у дијалогу са Српском православном црквом. Вучићев режим који је месецима ћутао и прећутно подржавао усвајање овог закона, позивамо да схвати да су нераскидиве историјске везе српског и црногорског народа важније и јаче од његове жеље и похлепе за влашћу“, поручује се у саопштењу.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!