Прочитај ми чланак

СзС: Студентски досије Небојше Стефановића је чист нови фалсификат са Мегатренда

0

Изјава академика Љубише Ракића, председника Савета Универзитета Мегатренд и предочена наводна документа, представљају нови фалсификат, али и срамоту за Српску акдемију наука и уметности чији је Љубиша Ракић члан.

Непознато је засто се академик Ракић уопште оглашава у име Мегатренд универзитета када Небојша Стефановић није завршио тај факултет, већ је диплому добио од британске фирме Megatrend International Expert Consortium Limited . Да је Стефановић завршио београдски Мегатренд, не би му била потребна нострификација.

Foto: Savez za Srbiju, pokret Dveri

Позивамо портпарола Мегатренда господина Ракића да објасни грађанима како је фирма из Енглеске, која није регистрована за образовну делатност, могла да организује наставу у Србији и издаје дипломе. На ком језику су држана предавања, како се зову ти фантомски професори из Немачке, Француске и Енглеске који су проводили семестре у Београду, предајући и испитујући студенте. Како је могуће да „Мегатренд Интернатионал“, који је функционисао од 1990. до 2004. са седиштем у Лондону, није остварио нити једну фунту платног промета, иако је на њему студирало најмање 1.054 студената? Ако је ово инострано привредно друштво имало дозволу за рад у Србији, зашто овде нису остварили приходе за ових 14 година и зашто нису они платили трошкове закупа Сава центра? Шта значи да је рачун о закупу сале Сава центра из новембра 1996. године испостављен на „Мегатренд 11000 Београд“, а да је руком на признаници изнад додато „Пословна школа“? О каквој „пословној школи“ се ради, пошто очигледно није у питању „Мегатренд Интернатионал“?

Како је настава у Сава центру вођена по уговору о сарадњи са овим привредним друштвом из Велике Британије када оно тамо није регистровано за образовну делатност?
Како је Небојша Стефановић уписао овај лажни факултет 1995. године када је у то време неуспешно студирао најпре Медицински, а потом и Правни факултет у Београду? Да ли је Небојша Стефановић једини студент Универзитета Мегатренд у његовој историји који је студирао 10 година?

Како је могуће да тадашње савезно министарство за економске односе са иностранством одобрава рада страних образовних институција у Србији које притом уопште нису образовне институције? Зашто нису показани Стефановићев студентски индекс и диплома?

Више је него јасно да Небојша Стефановић нема валидну диплому и да је он само један од хиљаде људи који су кроз систем лажних Мегатренд факултета у иностранству прибавили папир на основу кога су постављани на разне функције или се запошљавали узимајући места људима који су поштено студирали. Јасно је да тужилаштво, осим против Небојше Стефановића, треба да покрене поступак и против свих оних који су ове малвезације осмислили и реализовали.