Прочитај ми чланак

СзС: Старијима омогућити шетњу од 18 до 19 сати

0

Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас и шеф одборничке групе Савеза за Србију (СЗС) у градском парламенту Никола Јовановић позвали су Владу Србије да се старијим људима, који су сви затворени у потпуном карантину, омогући један сат шетње на отвореном, измеду 18 и 19 часова, у циљу ублажавања физичких и психичких тегоба.

– Имајући у виду тешко стање старијих лица и потпуни карантин који им је прописан, апелујемо на Владу Србије да им се, у циљу ублажавања физичких и психичких тегоба, омогући да се прошетају на отвореном у току једног сата, између 18 и 19 часова. У то време је на снази полицијски час, па се старија лица не би мешала са другом популацијом, а била би у обавези да носе маске и да се строго придржавају мера социјалног дистанцирања – наводи се у саопштењу.

Јованвоић додаје да старија лица у Београду која се јављају одборничкој групи „Савез за Србију“, али и они из читаве Србије који контактирају психолошко саветовалиште Савеза за Србију, највише се жале управо на немогућност да обаве макар једну кратку шетњу, што оставља последице на њихово физичко здравље, али пре свега на психолошко стање.