Прочитај ми чланак

СЗС: По којим критеријумима је опроштен дуг певачици Нади Топчагић?

0

Представници Савеза за Србију данас су од Дирекције за грађевинско земљиште затражили информације о томе по којим критеријумима је опроштен дуг фолк певачици Нади Топчагић и има ли још повлашћених имена којима је то дозвољено.

Захтев је на основу Закона од доступности информација предат на писарници Дирекције у Његошевој улици у Београду.

„Да ли ту има још фолкера, тајкуна, или државних службеника“, упитао је потпредседник Народне странке Никола Јовановић, подсећајућу да је певачица Нада Топчагић јавно изјавила да је након интервенције председник државе Александар Вучић рекао заменику градоначелника Горану Весићу: „Изађи Нади у сусрет шта треба“.

„Ако смо овако грубе незаконитости открили случајном изјавом једне фолк певачице, онда проблем јесте много шири“, указао је Јовановић.

Он је поставио питање на који начин СНС власт опрашта или репрограмира дугове несавесних дужника.

Јовановић је истакао да је СНС власт у два наврата 2018. и 2019. донела одлуке којима су опроштени или репрограмирани дугови инвеститора који нису уплаћивали доприносе за уређење грађевинског земљишта.

Према речима Јовановића, опроштено је 50 милиона евра, чиме је ускраћен градски буџет Београда.

Као пример фаворизовања људи блиских власти и неоснованих трошкова града, он је поменуо и концерт певача Жељка Самарџића, који је дотиран са 30.000 евра.

За време Јовановићевог обраћања новинарима, испред зграде Дирекције за грађевинско земљиште био је и представник Удружења породица киднапованих и несталих Симо Спасић.

Он је са мегафона узвикивао да се бивша власт никада неће вратити и да је бивши режим ослободио „шиптарске терористе“.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!