Прочитај ми чланак

СзС: Одговараћете за прогон неистомишљеника

0

Савез за Србију најоштрије је осудио "непримерено понашање председника СНС Александра Вучића који свакодневно наставља предизборну кампању упркос ванредним околностима".

– Није нормално да медицинска опрема чека председника да је лично уручи. Није нормално да се на врхунцу пандемије шета по Србији и излаже ризику бројне људе укључене у његову личну предизборну кампању. Није нормално да опрему која је набављен од народних пара из државног буџета представља као лични поклон. Није нормално да се не скида са медија и да се непрестано пренемаже и подиже панику у вишесатним тирадама на свим телевизијама са националном фреквенцијом – наводи се у саопштењу.

FOTO: Savez za Srbiju

Како из Савеза поручују, актуелна власт очито жели да уредбе Владе и увођење ванредног стања искористи у политичке сврхе.

– Желе да искористе ситуацију за наставак предизборне кампање и тотални медијски мрак за другачију мисао и глас опозиције, као и прогон неистомишљеника. Као и ова пандемија, и ова власт не може трајати вечно и мора проћи. А за све њихове неозбиљне и неодговорне потезе у овој ванредној ситуацији мораће да одговарају – закључује се у саопштењу.