Прочитај ми чланак

СЗС о 7 година власти СНС: Без слободних медија, корпумпирана и неспособна власт

0

Лидери Савеза за Србију (СЗС) оценили су данас да је за седам година власти Српске напредне странке (СНС), Србија добила неспособну и корумпирану владу, медије који су сервис власти, зависно судство и обрачун са неистомишљеницима.

Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио да су криминал и корупција главна карактериситка власти и да су у њих укључене и читаве породице водећих људи.

„Породица Александра Вучића – његов отац и брат, породица министра финансија Синише Малог, односно његов брат, Брнабић и њен брат. И тако даље“, рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре СЗС-а.

Он је подсетио на „аферу са дипломом основних студија“ министра унутрашњих послова Небојше Стефановића и додао да СзС неће одустати док Стефановић због тога „не поднесе оставку“.

Председник Народне странке Вук Јеремић казао је да је Србија током преговора са Приштином „правила уступке иреверзибилног карактера“, а добила само обећање да ће се формирати Заједница српских општина, што није урађено шест година.

„Бриселски дијалог довео је до укидања српских институције (полиција, војска) на северу Косова, српска власт пристала је да се у том делу примењују косовски закони, Косово је добило међународни телефонски број. Преговорачки процес се није бавио битним питањима као што је заштита српске имовине на Косову“, рекао је Јеремић.

Додао је да је север Косова постао „најопаснији део европске територије“ и да се о статусу Косова расправљало на „шарлатански начин по париским кафанама и ресторанима у Њујорку“.

Председавајући СЗС-а и председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас поручио је да седам година од формирања прве владе СНС-а, Србија има „притисак на медије и правосуђе и обрачун са неистомишљеницима“.

„Србија се 2012. године поредила са Румумнијом, Мађарском и Бугарском. Сада председник каже да ћемо бити бољи од Албаније, Северене Македоније и Босне и Херцеговини“, рекао је Ђилас.

Казао је и да је Србија од 16 земаља централне и источне Европе, последња по расту БДП-а.

                  ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!