Прочитај ми чланак

СВУДА ЛЕТИ Државни медији: Вучић (за промену) одбио хеликоптер, у Јадар ће колима

0

Председник Србије Александар Вучић одбио је данас да иде хеликоптером у Горње Недељице, па ће тамо отићи аутомобилом иако је најављена блокада саобраћаја, преносе медији блиски актуелном режиму.

Вучић наводно није желео да на разговоре са мештанима у Горњим Недељицама иде хеликоптером, како му је сугерисано, а осим разматрања пројекта „Јадар“, у директној комуникацији са народом, предвиђено је да обиђе и инфраструктурне радове на територији Шапца.

Фото: Н.С.

Као што је раније најављено, Вучић ће од 15 сати разговарати са свим заинтересованим грађанима са подручја 12 села Јадарског краја у којима постоји највиши степен забринутости због истраживања која врши компанија Рио Тинто. Он је позвао искључиво грађане овог села да присуствују скупу.

Најаву председника Србије Александра Вучића да ће посетити долину Јадра, односно место Горње Недељице, које се налази у епицентру интересовања компаније „Рио Тинто“, мештани овог краја су поздравили, наводећи да се надају да их шеф српске државе неће убеђивати да одустану од борбе за опстанак.

„Требало је и пре да дође. Добродошао је код нас на разговор, желимо да причамо са њим, али пред свим новинарима, а не иза затворених врата, па да после свако има своју верзију приче“, рекао је Небојша Петковић, члан удружења „Не дамо Јадар“.