Прочитај ми чланак

„Свидеће им се ваша фирма, њива, жена, ћерка и они ће доћи то да узму“

0

Рума је један од градова у коме радници код инвеститора раде за ниске плате, прековремено и викендом без накнаде која омогућава нормалан живот - рекао је Борко Стефановић приликом посете Руми заједно са Мариником Тепић и Дејаном Булатовићем. Стефановић је рекао да су сви инвеститори добродошли и домаћи и страни, а субвенције могу да добију само уколико радницима дају плату на нивоу просечне плате и да производ који праве буде направљен од бар 51% домаћег материјала.

– Радници у Руми, треба да знате да долазак на власт сутра Странке слободе и правде и уједињене опозиције, за ваше животе значи то да вас нико неће питати у којој сте странци, да ћемо гледати да ли су људи квалификовани, да ли имате знање или не – закључио је Стефановић.

Мариника Тепић осврнула се на нови закон о буџету и експроријацији рекавши да је тај закон легално отимање имовине:

– Данас ће да им се свиди ваша фирма, ваша њива, жена, ћерка и они ће доћи то да узму јер сматрају да им то припада. Сматрали су док се нису појавили храбри људи, овоме морамо да станемо на пут јер ће Србија не стати. Оставиће нам загашену, истрошену, поптуно уништену земљу. Ако држава, а Влада ће то моћи својевољно да ради одлучи да је неки простор, нека парцела неки пролаз од јавног интереса у року од 5 дана се по хитном поступку одлучује да морате да одете са свог огњишта, из своје куће и то ће бити легално. Од кад је света и века право на својину је неповредиво право, а код нас ће отимање бити легализовано. Зато смо ми јуче тражили да се тај закон хитно повуче из процедуре јер њиме легализују отимање имовине људима, привантим лицима што је у потпуности супротно са цивилизацијским нормама.

О томе како грађани лоше живе потпредседница ССП је испричала како родитељи пелене купују на комад.

– Ја сам недавно ушла у маркет и приметила отворени пакет пелена и потом сам отишла до раднице да пријавим, неко ће узети и украсти. Радница ми је рекла а, не, не, ми то продајемо пелене на комад. Зато што родитељи немају да купе цео пакет пелена или чекају средину месеца за други део плате – рекла је Тепић.