Прочитај ми чланак

Сви запрепашћени: Вучић опет понизио Србе – осрамотио Србију због Немачке (ВИДЕО)

0

Покрет Доста је било (ДЈБ) критиковао је данас одлуку градских власти да баш на 6. април, када је у Другом светском рату Немачка бомбардовала Београд, покаже солидарност са том земљом тако што је све значајније симболе града "обојила" у боје заставе те земље.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, лидер ДЈБ Саша Радуловић је рекао да је лист Блиц објавио да је Београд у ноћи између недеље и понедељка, на 6. април, своје значајне зграде и објекте „обојио“ светлима у боје немачке заставе, у знак солидарности са том земљом у борби против вируса.

Он је рекао да је тог дана, пре 79 година, Београд био сравњен са земљом од немачких бомби и да је то бомбардовање, као и НАТО бомбардовање 1999. године, нешто што никада не сме да се заборави.

– Наша порука гласачима Српске напредне странке је – преци вам се преврћу у гробовима. Срам вас било што ово подржавате! – рекао је он.

Па, Весићу, мора ли баш на 6. април?!

Радуловић је додао да је баш 6. априла Београд могао да искаже солидарност са неком другом земљом која се бори против вируса, попут Француске, Велике Британије, Шпаније или Америке.

– Овако колонизовани показују колонизатору да их је колонизовао. Балкан је колонизовала Немачка и користи нас за јефтину радну снагу – рекао је Радуловић.

Он је додао да ће посланици ДЈБ упутити и званично питање како је могуће да је Београд исказивао солидарност са Немачком баш 6. априла.

Како су медији пренели, у знак солидарности и подршке Београд је касно синоћ наставио акцију осветљивања главних градских симбола у боје застава држава које су највише погођене вирусом.

Заменик градоначелника Горан Весић објавио је на фејсбук налогу да су Мост на Ади, Бранков мост, Палата „Албанија“, Скупштина Србије и фонтана на Славији били осветљени у бојама немачке заставе.