Прочитај ми чланак

„Сви ће морати да докажу порекло имовине, испитаћемо доделе кредита, станова“

0

Кривокапић је подвукао да се Црна Гора налази у великим економским проблемима, који лако могу да имплицирају и социјалне проблеме

Нова влада ће преиспитати све одлуке о додјели станова и стамбених кредита под повољним условима функционерима одлазеће власти, а у сваком случају гдје се открију неправилности биће предузете одговарајуће законске мјере са циљем да се имовина врати држави, саопштили су „Дану“ представници побједничких коалиција „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“.

Foto: Printscreen/YouTube/ СРБИН.инфо

Проф. др Здравко Кривокапић изјавио је да је у појединим ситуацијама било заиста очигледно да је држава оштећена, због чега ће овај случај нова власт третирати као и сваку другу аферу:

– Доношење Закона о поријеклу имовине ће бити један од главних задатака нове владе. Размислићемо и о евентуалном образовању владине комисије или иницирати формирање парламентарног анкетног одбора који би помогли правосуђу у прикупљању и обради доказа, нагласио је за Дан Здравко Кривокапић.

Кривокапић је подвукао да се Црна Гора налази у великим економским проблемима, који лако могу да имплицирају и социјалне проблеме.

– Уложићемо максимални напор да се искоријени корупција, али и да се преиспитају сумњиви тендери, подстицаји и трансферна плаћања државним службеницима, укључујући и незакониту додјелу станова, закључио је у изјави за Дан Здравко Кривокапић.

Посланик коалиције „Црно на бијело“ Милош Конатар, такође, нагласио је спремност у борби против корупције.

– Преиспитаћемо такве одлуке. Ко је добијао такве станове и под каквим условима су додјељивани. Сви они који се буду огријешили о закон одговараће пред надлежним органима, поручио је Конатар у изјави за Дан.

Посланик Драган Краповић, испред коалиције „Мир је наша нација“ истакао је могућност парламентарне истраге по овом питању.

– Такође, ту су и посебне владине комисије, али и други модели, а све у складу са Уставом и законима државе Црне Горе. Преиспитаћемо одређене одлуке, то нам налаже и интеграциони пут, а кога без правних и политичких епилога бројних афера сигурно не може бити, истакао је Краповић у изјави за Дан.