Прочитај ми чланак

Свети Петре, ко „горе“ има право гласа?

0

Премијерка Србије Ана Брнабић напала је на Твитеру новинара из Шапца Драгана Ераковића како износи "гнусне лажи по питању броја бирача у Србији".

У овој причи се не зна шта је страшније – да ли речник премијерке Србије или отворено таргетирање новинара. Но, тај манир није непознат у Српској напредној странци, будући да се исто опходе према сваком медију који напише оно што се њима не допада.

– Фасцинантна количина лажи и дезинформација се свакодневно пласира у јавност од стране одређених медија, „стручњака“ и дела опозиције. Драган Ераковић, новинар из Шапца, у „Данас“-у је изнео гнусну лаж да је „број бирача смањен са 6,7 на 4,8 милиона“. Шта је поента оваквих лажи? – написала је Ана Брнабић.

Foto: Printscreen

Процењен број становника у Републици Србији у 2018. години је 6.982.604, стоји на званичном сајту Републичког завода за статистику. У дијаспори живи око два милиона Срба. Што све укупно дође око 9 милиона. Будући да су сви досадашњи избори на којима је победила Српска напредна странка, у најмању руку, сумњиви, што се виђало по бирачким списковима, по броју гласача и слично томе, не чуди онда што се Ана Брнабић буни.

Јер… Како победити на изборима ако не гласају мртви, малолетни, деца, бебе и сви остали. Поштована премијерка, да ли сви у Србији имају право гласа, како се зачује први плач? Да ли су у Србији сви пословно способни? Да ли се у Србији пунолетство стиче рођењем? Да ли право гласа важи и са оног света?

Замислите призора горе, Свети Петар и екипа организују гласање Срба, а гласачи принуђени на „бугарски воз“. Свети Петар погледа на листић, а оно само стоји „Будућност Србије“. Можда би и горе слали позиве живима.

Па, том логиком, премијерко Брнабић, не са Русима, самих нас има 300 милиона. И сви имамо право гласа.