Прочитај ми чланак

Све о фирми НИТЕС у којој је брат др Дарије (Ротари) и муж министарке Неле (ВИДЕО)

0

Борко Стефановић, заменик председника Странке слободе и правде, причао је о фирми НИТЕС и лоповлуку власти на штету народа Србије.

Писање БИРН-а је у жижу јавности избацила фирму НИТЕС у којој је један од директора Бојан Кисић, муж министарке правде Неле Кубуровић и брат др Дарије Тепавчевић Кисић. Иако министарка Кубуровић тврди да је у питању мултинационална компанија, то не одговара истини.

Реч је о компанији основаној у Прагу чији је власник Миодраг Шкрбић (близак са Александром Вучићем и његовим најближим сарадницима) приватним авионом путовао у Мајами. Са тог путовања је и прича како Славиша Кокеза зна како се на шпанском каже пегла.

Фирма НИТЕС послује на тржиштима Србије и Босне и Херцеговине, односно Републике Српске. У Србији су од Про интера, који се доводи у везу са Славишом Кокезом, преузели послове са ЕПС-ом, о чему је на више конференција за штампу говорио заменик председника Странке слободе и правде, Борко Стефановић.

Стефановић је изнео низ података о пословању компаније НИТЕС.

– Шкрбић је оснивач фирме НИТЕС која у последњих неколико година добија најбоље могуће уговоре у ЕПС-у, у вредности од 30 милиона евра. У последње две године склопили су 11 уговора у тој вредности. Господин Миодраг Шкрбић и његова фирма НИТЕС су само од 2017. до 2019. добили 29.752.000 евра у пословима са ЕПС. Фирма НИТЕС наступа, ИТ подршка финансијској оперативи и преглед анализе безбедности ИТ инфраструктуре. Интеграција система преко ИЕЦ, онда неки број сабирнице и томе слично, који кошта 1.800.000 евра, пројекат о аутоматизацији одржавања елемената дистрибутивне мреже енергетских трошкова за дистрибуцију, подручје Краљево кошта два милиона евра гра+ане Србије. Дакле, сви ови милиони евра одлазе на фирму Миодрага Шкрбића која се зове НИТЕС, и тај човек је део трилинга снова, који чине Кокеза, Грчић и Шкрбић – рекао је Стефановић.

Борко је додао да је Шкрбићева фирма НИТЕС наступила на првом тендеру са Про-Интером, а онда самостално.

– Шрбић и његова фирма НИТЕС била је једини понуђач на тендерима због чега се намеће питање како је могуће да Кокеза и његови партнери буду једини понуђачи на тендерима које расписује ЕПС – навео је заменик председник ССП-а и додао да се све ово дешава уз апсолутно ћутање правосуђа и Александра Вучића, док је ЕПС у дуговима и док увози струју из Румуније.