Прочитај ми чланак

Суверенисти: Србија срља ка економском банкроту, а Вучић уводи нове забране

0

- Србија срља ка економском колапсу, великом расту јавног дуга и уништењу домаће привреде. Дефицит буџета Републике Србије од почетка увођења полицијског часа и других мера забране, у периоду од марта до августа ове године, износи готово 3 милијарде евра. Просечни месечни дефицит од почетка увођења мера забране износи готово пола милијарде евра. Толико нас месечно кошта хистерична политика власти у вези са вирусом, у свом видео саопштењу за јавност тврди председник покрета Доста је било, Саша Радуловић.

А затим даље истиче:

– Од негативних последица мера забране по буџет, много су веће последице по домаћу привреду, здравствени и образовни систем. Здравствени систем је потпуно паралисан од стране Кризног штаба и у њему практично нема места за људе који болују од тешких болести много горих од ковида.

Неразумне мере власти у области образовања остављају трајне последице по целу генерацију наше деце, од предшколских установа и основних школа, све до средњих и виших школа и факултата. Последице продужетка ове агоније ће се одразити на будућност целе нације.

Мерама забране, култура је потпуно паралисана и практично нестала из живота грађана.

Кризни штаб делује као политичко пропагандно тело власти које са струком нема никакве додирне тачке. Свакодневно се застрашују грађани Србије, а да им се не дају никакве корисне информације.

Од избијања ове пандемије хистерије коју шири Светска Здравствене Организација (СЗО), њени квази-стручњаци, банке и глобалне корпорације, сви глобални медији и велики број политичара у укидању слободе људи виде прилику за огромну економску корист и јачање личне позиције моћи на рачун грађана, демократије и слободе људи.

Јавни дуг је од почетка године повећан за 2,7 милијарди евра и износио је 26,6 милијарди евра на крају августа. Само за ових 6 месеци парализе система, власт је земљу задужила готово четири пута више него што је противуставно отела пензионерима од 2014 до 2018 године. Да ли ће власт ову кризу искористити да поново посегне у џепове пензионера?

ДЈБ захтева од власти која је фалсификовала изборе да врати Србију у нормално стање, укине мере забране и тако спасе Србију од колапса у који нас је све увела тим неразумним мерама.

Захтевамо укидање свих мера забране. Захтевамо укидање обавезног ношења маски, Захтевамо враћање образовног и здравственог система у нормално стање.

Грађани Србије су одрасли и одговорни људи који сами себе и своје породице чувају од сваке заразе. За то су им потребне тачне и корисне информације власти као и функционалан здравстевни систем, не дезинформације и ширење страха и хистерије.

Упозоравамо власт да не посеже за новим мерама забране и да не помишља на поновно увођење полицијског часа.

Опозиција не може да промени политику власти нити да спроведе другачију политику, јер кад би могла не би била опозиција већ власт. Опозиција може само да предлаже другачију политику грађанима како би грађани могли да виде како би се опозиција понашала када би добила подршку грађана на наредним изборима. ДЈБ, поучен искуством, нажалост не очекује од власти да промени своју политику. На то могу власт да натерају само грађани, закључује Радуловић.