Прочитај ми чланак

Суштина прављења нове политичке странке – сламање отпора народа око КиМ и литијума

0

„Александар Вучић наставља да обмањује јавност везано за преговоре о Косову гурањем фокуса ка томе да ли ће потписати документ који представља текст преговарачке платформе, или неће.

То је споредно питање јер су наши водећи правници попут професора Дејана Мировића рекли да усмено прихватање већ значи међународну валидност тог текста према тачки 7 Бечке конвенције, а што је потврдио и Петар Стано портпарол ЕУ“, напомиње за Данас Мирослав Паровић из Народног слободарског покрета , коментаришући најновије обраћање председника на ТВ Хепи.

Паровић истиче да управо тај модел преговора са усменим прихватањем текста преговарачке платформе је у име Вучића лобирала канцеларија Тонија Блера, како би се на основу тога водила кампања лагања и анестезирања српске јавности.

„А суштина је у Анексу о имплементацији споразума о коме ће се преговарати у Охриду, а то Вучић ни једном није рекао да неће прихватити и на крају и спроводити. Уочљиво је и то да је он очито направио аранжман са Америком отуда о њима не говори, нити једну ружну реч док осипа дрвље и камење по ЕУ. Очито ће се убрзо појавити нпр. Дерек Шоле који ће по убрзаној процедури, а према претходном договору пресећи и решити читаву ствар“, истиче саговорник Данаса.

Према његовим речима због тога је септембра месеца прошле године током боравка у Њујорку, Вучић и обећао америчким лобистима руднике литијума у Србији, као и то да ће дати ЕПС, Србијагас и веће комуналне системе по градовима у приватизацију, а на шта се већ неколико инвестиционих фондова из САД спрема.

„Суштина прављења нове политичке странке на чијем ће челу бити Вучић, тог тзв. Народног покрета за државу је управо сламање отпора народа око Косова и око литијума. То су две кључне тачке на којима лежи судбина Вучићевог режима и у интервјуу се то видело имајући у виду редослед излагања и готово идентичан тон и значај који је дао тим темама. А на томе можемо видети и вредност Вучићевих потписа и обећања. За литијум имамо одлуку владе да се стопира пројекат, па се ипак реализује. А за Косово немамо Вучићев потпис, ал се ипак реализује. Дакле треба гледати шта се ради јер ову власт ни дата реч бити било шта друго не обавезује“, закључује Паровић.